KLAUS IOHANNIS: BASESCU a avut 10 ani la dispozitie! Daca stia ce trebuie facut de ce nu a facut?

KLAUS IOHANNIS, candidatul ACL la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, a declarat, marti, ca presedintele Traian Basescu a avut la dispozitie zece ani sa faca lucrurile asa cum ar fi trebuit, mai ales in conditiile in care seful statului a spus in numeroase randuri ca a stiu ce are de facut.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 15 octombrie, ca “serviciile au devenit extrem de puternice si performante si tentatia oricarui serviciu e sa acapareze cat mai mult control si influenta. Va trebui ca imediat dupa alegeri sa se gandeasca un sistem mult mai complex, adaptat capacitatii formidabile pe care o au cele doua servicii, pentru ca ele sa fie controlate. Acest lucru il voi lasa pe notita celui care va castiga alegerile”, noteaza DC News. 

CITESTE SI: IOHANNIS: VICTOR PONTA a fost impins in fata usii sa declare ca vrea sa fie presedintele Romaniei 

Invitat sa comenteze aceasta afirmatie, daca simte nevoie unui control mai strict, Klaus Iohannis a declarat ca “peste tot in tarile democratice, serviciile secrete sunt controlate de Parlament si acest lucru este valabil si la noi si trebuie sa se intample in continuare. Din pozitia mea de acum, nu am informatii de tip insider, sa spun daca sunt sau nu intr-un fel sau altul. Daca presedintele afirma aceste lucruri, putem sa luam act de afirmatie, mai mult nu putem sa facem. Daca sunt adevarate  cele spune de presedintele Basescu, poate avem dreptul sa ne intrebam: daca stia asa de bine ce trebuia facut, de ce nu a facut, ca a avut la dispozitie zece ani?”, a declarat Iohannis intr-un interviu acordat celor de la DC News. 

CITESTE SI: IOHANNIS: Ponta sa nu mai ia DNA peste picior. Oamenii sunt nemultumiti si la vot il vor sanctiona pe cel banuit parte a sistemului 

Sursa foto: adevarul.ro