KLAUS IOHANNIS: Ca presedinte al Romaniei voi sustine CRESTEREA bugetului Apararii

KLAUS IOHANNIS: Deplang lipsa de discernamant a unui fost presedinte al PNL. Un vot pentru Tariceanu este un vot pentru Ponta

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat miercuri ca, in cazul in care va fi ales presedinte al Romaniei, va sustine CRESTEREA bugetului Apararii, adaugand ca scopul clasei politice trebuie sa fie acela de a asigura acestui domeniu o finantare de 2 la sura din PIB in fiecare an.

“Ca presedinte al Romaniei, voi fi garantul continuarii marilor directii de politica externa si de securitate a tarii, care au reprezentat o veritabila sursa de occidentalizare a Romaniei in ultimii 20 de ani. Aceasta inseamna aprofundarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite, cresterea rolului, a greutatii Romaniei in NATO si UE, eforturi consistente de a intari, pe zona noastra, institutiile cu semnificatie in securitatea nationala. Daca voi fi ales presedinte al Romaniei, voi sustine CRESTEREA bugetului Apararii. Consider ca tinta intregii clase politice trebuie sa fie asigurarea constanta a unei finantari anuale de 2 la suta din PIB”, a afirmat Iohannis.

El a sustinut ca Armata are multe nevoi, ca urmare a subfinantarii din ultimii ani, si ca, in contextul regional dificil, trebuie realizat un efort, asumat de intreaga clasa politica, pentru a imbunatati inzestrarea militarilor si calitatea vietii acestora.

“Majorarea bugetului pentru Aparare va reprezenta si o oportunitate de parteneriat tehnologic intre firmele romanesti din industria de aparare si companiile europene si americane, va insemna noi locuri de munca si va contribui si la intarirea dimensiunii economice, nu doar la cea militara, a Parteneriatului strategic dintre Romania si SUA”, a sustinut Iohannis, potrivit Agerpres.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: De marti intram in PRECAMPANIA ELECTORALA

El a subliniat ca Romania, in prezent, este intr-o situatie optima in ceea ce priveste politica de aliante care asigura independenta si integritatea teritoriala a Romaniei.

Candidatul ACL la functia de presedinte al Romaniei a subliniat ca Parteneriatul strategic cu SUA, alaturi de calitatea de membru al NATO si al Uniunii Europene, reprezinta pentru Romania elementul fundamental al politicii externe si de securitate a tarii noastre.

Iohannis a aratat ca, in contextul crizei din Ucraina, Estul Europei si Romania au nevoie ca solidaritatea trans-atlantica sa se manifeste cat mai evident.

“Trebuie sa aratam impreuna ca spiritul Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic este la fel de puternic, ca nimeni nu poate reinvia politica sferelor de influenta sau redesena granitele”, a spus liderul PNL.

De asemenea, el a indicat faptul ca dimensiunea militara si politica a Parteneriatului strategic cu SUA este excelenta si ca dimensiunea economica trebuie sa devina la fel de dinamica, iar acest obiectiv nu poate fi atins decat daca Romania va avea un stat de drept puternic.

Astfel, Iohannis a aratat ca este nevoie de institutii puternice care sa lupte impotriva coruptiei, pentru a arata investitorilor ca statul de drept functioneaza.

Citeste si: Lansarea candidatului ACL se va face printr-un miting organizat la Bucuresti

Liderul PNL a mai aratat ca, in calitate de presedinte al Romaniei, va pleda pentru o abordare pro-activa la nivelul NATO, apta sa sustina interesele Romaniei in Alianta, si va fi garantul respectarii tuturor angajamentelor asumate. El a mentionat ca sustinerea proiectului antiracheta al NATO va ramane o prioritate pentru Romania, sustinand ca tara noastra trebuie sa asigure mijloacele necesare pentru indeplinirea obligatiilor la nivelul Aliantei.

“Nu voi accepta, ca presedinte, sa continuam sa facem asa-zise economii la buget refuzand sau amanand ocuparea unor posturi care asigura reprezentarea tarii in structurile NATO”, a spus Iohannis.

El le-a multumit militarilor romani din teatrele de operatii din Balcani, Irak si Afganistan pentru profesionalism si si-a exprimat omagiul pentru cei care au murit sau care au fost raniti.