KLAUS IOHANNIS, caracterizat in presa poloneza: Face curat dupa pro-rusul TRAIAN BASESCU

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, NU ACCEPTA, MODIFICARI, CODURI PENALE, INTERES, PARLAMENTARI, PROMULGARE, SCHIMBARI, COD PENAL, COD PROCEDURA PENALA

Presedintele roman, KLAUS IOHANNIS, aflat intr-o vizita oficiala in Polonia, a fost numit, de o publicatie polona careia i-a acordat un interviu, succesor al “predecesorului pro-rus TRAIAN BASESCU”.

KLAUS IOHANNIS a acordat un interviu reputatei publicatii Gazeta Wyborcza, citata de Ziare.com, in care vorbeste despre criza ucraineana, Rusia, Moldova si Marea Neagra. Publicatia citata noteaza in deschiderea interviului, recomandat si de ambasada Poloniei in Romania pe Facebook, ca presedintele KLAUS IOHANNIS “face curat in harababura lasata in urma de predecesorul sau pro-rus, TRAIAN BASESCU”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu premierul polonez EWA KOPACZ 

“Sub conducerea sa, tara a fost zguduita de scandaluri de coruptie, in care a fost implicata pana si familia sefului statului”, continua publicatia poloneza. Jurnalistul care l-a intervievat pe KLAUS IOHANNIS remarca faptul ca Varsovia este a patra capitala, dupa Bruxelles, Berlin si Chisinau, vizitata de presedintele roman.

In cadrul interviului, KLAUS IOHANNIS s-a declarat ingrijorat ca situatia din Ucraina s-ar putea transforma intr-un conflict inghetat “insa suntem in favoarea pastrarii canalelor de dialog cu Rusia deschise, pentru a preveni escaladarea tensiunilor”. Criza din Ucraina “a aratat clar, sper ca tuturor membrilor UE, cat de importanta este sprijinirea partenerilor estici ai Uniunii. Si in special pe aceia care, precum Republica Moldova, au facut progrese in ceea ce priveste reformele diplomatice si standardele europene”, a declarat KLAUS IOHANNIS.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a anuntat ca Bucurestiul va gazdui o intalnire a liderilor regionali 

Presedintele roman KLAUS IOHANNIS a vorbit in favoarea mentinerii sanctiunilor europene impuse Rusiei si a pledat pentru ca toate statele membre UE sa vorbeasca pe o singura voce in chestiunea ucraineana.

Sursa foto: presidency.ro