Klaus Iohannis, cel mai popular politician roman pe Facebook

Klaus Iohannis este cel mai popular politician roman pe Facebook. Tinerii romani s-au mobilizat intai in mediul virtual, iar mai apoi la vot. Mii de tineri care nu se cunosteau intre ei au iesit in strada pentru o idee comuna, propagata mai intai in mediul virtual.

Retelele de socializare s-au transformat in cea mai eficienta portavoce si au recreat o Romanie fara granite. Mobilizarea din mediul online, fara precedent in Romania, a contribuit fara indoiala la rasturnarea rezultatului din primul tur al prezidentialelor.

Citeste si: PRESA DIN GERMANIA JUBILEAZA DUPA VICTORIA LUI IOHANNIS: NEMTII SEMNALEAZA INVESTITORILOR CA PE ROMANIA LUI IOHANNIS SE POATE CONTA

Turul doi. Doi candidati. O miza care a scos zeci de mii de oameni in strada. Toti mobilizati pe retelele de socializare, scrie TVR pe pagina electronica. Ionut Fantaziu, jurnalist si specialist in social media, a urmarit toata miscarea online. Mobilizarea a fost uriasa, fara precedent in Romania. Practic, Facebook a devenit o masinarie de propaganda.

Peste 7,2 milioane de romani au cont de Facebook, unde Romania n-are granite. Dealtfel, diaspora a fost cea care a dat startul chemarii la urne.

Klaus Iohannis a primit aproape un milion de like-uri si a devenit astfel cel mai popular politician roman pe Facebook.

Si candidatii au fost foarte activi online. Victor Ponta a urmarit si comentat toate evenimentele zilei din ultima luna, inclusiv victoria tenismenei Simona Halep.

Citeste si: LIBERATION: KLAUS IOHANNIS, CU SURASUL IREZISTIBIL AL LUI JOHN KENNEDY, I-A APLICAT O INFRANGERE USTURATOARE LUI VICTOR PONTA