KLAUS IOHANNIS: CODUL FISCAL trebuie ANALIZAT CU ATENTIE

CODUL FISCAL aflat in dezbatere parlamentara trebuie ANALIZAT CU ATENTIE si responsabilitate, pentru a nu pune in pericol stabilitatea macroeconomica si beneficiile acesteia, a afirmat marti presedintele KLAUS IOHANNIS.

“Trebuie sa analizam Codul Fiscal cu atentie si responsabilitate, tocmai pentru a nu pune in pericol stabilitatea macroeconomica si beneficiile acesteia”, a declarat KLAUS IOHANNIS, la evenimentul organizat de Consiliul Investitorilor Straini privind lansarea “Cartii Albe 2015: Reconstruirea increderii”.

Citeste si: MUGUR ISARESCU: Cresterea economica actuala a ROMANIEI este SUSTENABILA

Seful statului considera ca, in ceea ce priveste CODUL FISCAL, preocuparea nu trebuie sa vizeze doar scaderea taxelor, ci si maniera si sustenabilitatea prin care se face relaxarea fiscala de care economia are nevoie.

El a calificat drept paguboasa abordarea conform careia orice contribuabil trebuie tratat ca potential evazionist.

Citeste si: PROTEST INEDIT la Camera Deputatilor: Liberalii au adus in plen CANISTRE CU BENZINA dupa ce eliminarea ACCIZEI PE CARBURANT a fost RESPINSA

“Eu sustin pe deplin combaterea evaziunii fiscale, insa masurile luate in acest sens trebuie cat mai bine adaptate realitatii economice si cadrului in care se desfasoara. Mai mult decat atat, sa nu uitam ca evaziunea fiscala nu este doar problema firmelor ci, intr-o anumita masura, aceasta reflecta si problemele administrative si structurale ale statului”, a adaugat presedintele.