KLAUS IOHANNIS, concluzii dupa CSAT: Evaluarea noastra e ca Summitul NATO a fost un succes pentru Romania

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca “cel putin sase aliati” din NATO au raspuns favorabil la invitatia Romaniei de a participa cu militari la brigada multinationala pe care o va gazdui tara noastra.

Iohannis a facut aceste declaratii dupa o reuniune a CSAT, in care au fost discutate masurile si actiunile care trebuie intreprinse pentru implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia.

“Noi suntem statul gazda pentru brigada mutinationala si trebuie sa ne pregatim pentru a primi militarii din alte tari. Demersurile fata de alti aliati inseamna negocieri sa-i convingem sa trimita militari in brigada multinationala. Avem deja raspunsuri favorabile de la cel putin sase aliati. Doi dintre au declarat dej: Polonia – o compania, Bulgaria – circa 400 militari”, a spus presedintele Iohannis.

CITESTE SICSAT SE INTRUNESTE MARTI LA PALATUL COTROCENI

Cele mai importante declaratii ale sefului statului:

Despre situatia din Turcia

Despre atentatele teroriste din Europa

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca a primit asigurari de la institutiile responsabile de securitatea cetatenilor ca “nu exista ratiuni care sa determine cresterea nivelului de alerta terorista mai sus de nivelul actual, albastru – precaut”.

Iohannis a mai spus marti, la finalul sedintei CSAT, ca la intalnire a fost prezentata o evaluare a starii de securitate a Romaniei, in conditiile multiplicarii atentatelor teroriste din Europa. Presedintele Iohannis a mai anuntat ca a cerut Ministerului de Externe sa elaboreze o strategie adaptata privind Orientul Mijlociu si propuneri de actiuni.

Presedintele Klaus Iohannis a mai anuntat ca a fost avizat proiectului privind integrarea sistemului feroviar din Romania in spatiul european.  “Sistemul feroviar trebuie sa devina unul competitiv si eficient. Este un sector strategic. Legea, avizata favorabil, transpune o directiva europeana”, a precizat el.

Sursa text: Hotnews.ro