Klaus Iohannis condamna atentatul terorist asupra Charlie Hebdo

Iohannis: Ca presedinte al Romaniei,nu voi uza niciodata de referendum pe teme populiste

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a tinut sa condamne, miercuri, atentatul terorist care a avut loc astazi la sediul publicatiei franceze Charlie Hebdo din Paris.

“Atacarea redactiei saptamanalului francez Charlie Hebdo reprezinta un act terorist crud si las. imi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum si solidaritatea fata de natiunea franceza atat de lovita astazi.

Citeste si: CHARB, DIRECTORUL ZIARULUI CHARLIE HEBDO, UCIS IN ATACUL TERORIST DIN PARIS: PREFER SA MOR IN PICIOARE DECAT SA TRAIESC IN GENUNCHI 

Ii asigur pe toti partenerii Romaniei de intregul sprijin in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel. Comunitatea internationala trebuie sa aiba o atitudine ferma in fata incercarilor teroriste de distrugere a statului de drept, de incalcare a drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Libertatea de informare este un drept fundamental al omului. Atat toleranta religioasa si etnica, cat si dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizatiei moderne, construita pe principiile democratiei”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.