KLAUS IOHANNIS: Cred ca, in final, Antonescu ma va SUSTINE la prezidentiale

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, si-a exprimat luni seara convingerea ca fostul presedinte al partidului, CRIN ANTONESCU, il va SUSTINE in campania pentru prezidentiale pentru ca isi va da seama ca nu este vorba despre persoana sa, ci despre proiectul PNL si va fi loial partidului.

Iohannis a fost intrebat intr-o emisiune la B1 TV care a fost situatia racirii relatiei sale cu CRIN ANTONESCU, cel care l-a promovat in PNL si a ajuns in cele din urma sa afirme ca nu stie daca il va sustine pe acesta la alegeri.

“Eu nu stiu sa fac politica decat deschis, public si transparent. Nu ma pricep la niciun fel de intelegeri subterane sau partizane (…) Nu am avut nicio intelegere cu CRIN ANTONESCU sau cu PNL ce facem dupa europarlamentare, si poate aici a fost problema”, a afirmat Iohannis.

El a precizat ca in momentul in care CRIN ANTONESCU, presedintele PNL din acel moment, ameninta ca isi va prezenta demisia daca partidul nu ia 20 la suta la europarlamentare, i-a spus acestuia sa nu mai faca astfel de afirmatie.

“L-am rugat pe CRIN ANTONESCU sa nu mai faca acea afirmatie si a continuat sa o faca. Si-a insusit-o, si-a dat demisia. Si eu mi-am dat demisia”, a spus Iohannis.

El a amintit ca in prima sedinta dupa acest moment a solicitat derogare pentru a candida la sefia PNL.

“La interval de o saptamana domnul Antonescu s-a pus in fata camerelor de luat de vederi, fara sa fi informat pe cineva din partid, si a spus ca se retrage si din interimat (la sefia PNL, n.r.), si din candidatura la presedintie. Si atunci lucrurile au decurs dupa cum le cunoastem. Eu am continuat sa-mi fac campanie pentru sefia partidului si mi-am anuntat si intentia de a candida la presedintie”, a mai spus Iohannis.

El a fost intrebat cand s-a rupt relatia sa cu CRIN ANTONESCU. “Lucrurile au luat aceasta turnura exact in moment in care CRIN ANTONESCU, unilateral, singur, fara sa se consulte cu cineva, s-a retras si din interimat, si din candidatura pentru prezidentiale. Nu am avut nicio discutie, am vorbit cu colegi, nimeni nu a avut nicio discutie. Ei, in momentul acela, cand s-a retras din ambele ipostaze, evident ca mi-am pus problema ce se intampla cu PNL mai departe”, a mai explicat liderul PNL.

El a mai spus ca dupa acest moment a avut o discutie “semi-lamuritoare” cu CRIN ANTONESCU.

“Eu cred ca in final ma va sustine, fiindca este loial partidului si in definitiv isi va da seama ca nu este vorba despre KLAUS IOHANNIS. Este vorba despre PNL, este vorba despre noul PNL, despre dreapta rezultata din fuziunea PNL si PDL, ca fost presedinte al PNL cu siguranta va veni alaturi de echipa partidului”, a mai spus Iohannis.