KLAUS IOHANNIS: Cred ca TRAIAN BASESCU ma va SUSTINE in turul doi al alegerilor prezidentiale

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat luni seara la TVR ca este de parere ca TRAIAN BASESCU il va SUSTINE in turul al doilea al prezidentialelor, deoarece este un om de dreapta, mentionand totodata ca fuziunea dintre PNL si PDL se va realiza indiferent de rezultatul alegerilor.

“Da, eu cred ca ma va SUSTINE in turul doi, nu vad de ce nu. Acum, indiferent ce s-ar spune despre TRAIAN BASESCU, nu cred ca cineva il banuieste de a fi politician de stanga. Este clar un politician de dreapta, si atunci mi se pare absolut natural sa voteze candidatul de dreapta”, a spus Iohannis.

Liderul PNL a tinut sa contrazica, insa, scenariul enuntat de seful statului conform caruia fuziunea PNL-PDL nu va fi dusa la capat. “Fuziunea este incheiata, parcursul politic este incheiat, au avut loc trei congrese care au consfintit fuziunea, actele au fost inaintate la Tribunal. Practic, noi acum candidam pe ACL fiindca fuziunea inca nu este inregistrata in Registrul partidelor, dar ea este ireversibila”, a spus Iohannis.

El a precizat ca fuziunea va fi realizata chiar si in cazul in care va pierde alegerile prezidentiale. “Nu numai ca eu cred ca asa va fi, eu sunt convins ca vom merge mai departe fiindca lumea nu se opreste in noiembrie 2014, lumea merge mai departe, politica merge mai departe. Noi nu am infiintat un nou mare partid de dreapta pentru a castiga o data alegerile. Acum vrem sa le castigam de prima data, dar urmeaza alegerile din 2016. Deci acest partid este creat, este gandit pentru a fi marele partid de dreapta din Romania. Vrem sa castigam, eu vreau sa castig alegerile din 2014, dar partidul este creat pentru a merge mai departe, indiferent daca castigam sau nu castigam. Partidul merge mai departe si se pregateste evident pentru urmatoarele alegeri care sunt in 2016”, a spus Iohannis.

Citeste si: Iohannis catre Ponta: Elevii din clasele I si II nu au MANUALE, in ziua cand va lansati CANDIDATURA

Totodata, KLAUS IOHANNIS a declarat ca se asteapta ca pana la urma CRIN ANTONESCU sa se implice in campania electorala. “Asteptam sa-i vina inspiratia lui CRIN ANTONESCU. Cred ca este intr-adevar, asa cum a spus, un proces care dureaza un pic. Eu sunt convins ca pana vor avea loc alegerile se va incheia procesul. Am toata convingerea ca omul CRIN ANTONESCU se va implica pana la urma in campania noastra electorala fiindca aici nu este vorba de mine, de persoana Klaus Iohannis, este vorba de mine ca si candidat al ACL, formata din PNL si PDL, am fost desemnat prin doua proceduri consecutive foarte democratice si nu am nicio indoiala ca domnul CRIN ANTONESCU se va implica. Este un liberal pursange, nu-mi imaginez ca poate sa stea deoparte si sa nu sprijine partidul al carui presedinte a fost ani de zile”, a spus Iohannis.

Liderul PNL a mai precizat ca Antonescu nu a fost dat deoparte din partid. “Nu au fost deloc discutii aprinse intre noi si domnia sa nu a fost absolut deloc dat deoparte. Domnul Antonescu s-a retras din pozitia de lider al partidului si de candidat desemnat al PNL, deschizand astfel calea unor noi alegeri, lucru care de altfel s-a si intamplat, alegerile care s-au soldat cu alegerea mea, si desemnarea, care s-a soldat, de asemenea, cu un rezultat foarte clar, deci nici vorba sa fi fost dat deoparte, nici nu a existat la noi dorinta de a da pe cineva deoparte, dar, prin faptul ca s-a retras din ambele pozitii, s-au deschis cele doua proceduri care s-au finalizat asa cum stim”, a afirmat Iohannis.

Intrebat daca Antonescu ar putea reveni la sefia partidului in situatia in care el ar fi ales presedinte al Romaniei, Iohannis a aratat ca acest lucru este foarte posibil. “Cum sa nu, orice liberal poate sa-si depuna candidatura pentru presedintia partidului”, a raspuns Iohannis.

Citeste si: IOHANNIS, pentru Mondo News: Suspendarea presedintelui, gandita exclusiv din perspectiva electorala

Iohannis a comentat si afirmatiile celor de la PSD potrivit carora este discipolul lui Traian Basescu. “Este evident o incercare a PSD-ului de a ma pune intr-un anumit colt unde considera domniile lor ca ii avantajeaza pe ei. Situatia cu discipol sau nediscipol am mai descris-o si imi face mare placere sa reiau chestiunea. Nu sunt nici discipolul lui Traian Basescu, nu sunt nici macar urmasul lui Traian Basescu cum nu sunt nici impotriva lui Traian Basescu. Eu sunt pur si simplu fara Traian Basescu. Acest lucru l-am explicat de la inceput cand am discutat despre fuziunea PNL cu PDL, am fost intrebati imediat daca aceasta fuziune se face pentru Traian Basescu sau contra lui Traian Basescu si am spus de atunci: nu. Traian Basescu este de domeniul trecutului, istorie recenta, dar este istorie. Ceea ce facem noi este un proiect pentru viitorul Romaniei, care nu se face nici pentru Traian Basescu, nici impotriva lui Traian Basescu, se face fara Traian Basescu si atunci pot sa spun foarte simplu: ceea ce fac eu este o implicare pentru un proiect de viitor, noul, marele proiect de dreapta Acum, Alianta Crestin-Liberala este un organism nou, este un partid gandit pentru a conduce destinele Romaniei in viitor, nu se leaga de trecutul nostru recent si ca atare, repet, eu nu sunt nici pro, nici contra, sunt pur si simplu fara Traian Basescu in politica”, a spus Iohannis.

Iohannis a fost intrebat si despre afirmatiile presedintelui Traian Basescu referitoare la faptul ca unul dintre candidatii la prezidentiale este ofiter sub acoperire. “In realitate nu cred ca exista vreun agent intre candidati, eu cred ca este o fumigena marca Traian Basescu, adusa pentru a acoperi altceva. Nu stiu ce, vom afla probabil intr-un timp mai scurt sau mai lung. Nu banuiesc eu, personal, pe nimeni dintre cei care pana acum au declarat ca se vor inscrie in campanie si care au ceva sanse ca este ofiter acoperit. Am inteles si am gasit ca este un lucru bun ca Parlamentul doreste sa faca o comisie de ancheta si sa incerce sa elucideze aceasta problema. In final nu ma astept la ceva foarte concret sau senzational”, a precizat Iohannis.