KLAUS IOHANNIS: CRIN ANTONESCU ar fi trebuit sa fie 100% langa candidatul PNL

Klaus Iohannis, prezidentiabilul ACL si presedintele Partidului National Liberal (PNL), a declarat marti intr-un interviu acordat postului de radio RFI, ca s-ar fi asteptat ca fostul lider PNL Crin Antonescu sa il sprijine in cursa prezidentiala, deoarece ar fi absolut normal ca un fost presedinte liberal sa fie suta la suta pentru candidatul propriului partid.

Intrebat cum vede rezervele exprimate de Antonescu in a sustine candidatura sa la prezidentiale, Iohannis a raspuns: ”Recunosc ca m-as fi asteptat la altceva, si nu m-as fi asteptat la altceva fata de persoana mea, ci fata de Partidul National Liberal. Mie mi s-ar parea absolut normal ca un fost presedinte al PNL sa fie suta la suta pentru candidatul propriului partid. Orice altceva trebuie sa ne dea semne de intrebare”.

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, saptamana trecuta, ca nu are un candidat preferat la alegerile prezidentiale, el aratand ca nu il sustine pe Klaus Iohannis, candidatul PNL, pentru ca nu este convins de acesta.

CITESTE SI: GSSC AVANGARDE: ANTONESCU ar trebui sa revina la sefia PNL daca IOHANNIS pierde alegerile 

Intrebat, intr-o emisiune la TVR 1, care este candidatul sau preferat in aceasta campanie electorala, Antonescu a raspuns: ”Nu am”. Intrebat, ulterior, de ce nu il sustine pe Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidentiale, Antonescu a raspuns: ”Pentru ca nu sunt convins”.

La observatia moderatorului ca el a fost cel care l-a propus pe Iohannis pentru functia de premier si l-a ”facut” prim-vicepresedinte al PNL, Antonescu a replicat ca aici este vorba despre Presedintia Romaniei.

”Vorbim de Presedintia Romaniei aici. Aici nu e vorba de prietenie. Capacitatile difera. Adica un om capabil sa bata cuie nu e capabil sa mearga si in cosmos. Un om capabil chiar sa fie prim-ministru nu e neaparat capabil sa fie presedinte. Sunt lucruri foarte diferite”, a spus Antonescu. El a aratat ca, pentru persoana sa, Iohannis a ridicat un semn de mare intrebare cand a facut declaratii contradictorii despre evenimentele din 2012.

CITESTE SI: CRIN ANTONESCU: NU AM un candidat preferat la prezidentiale 

„In momentul in care domnul Iohannis vine si spune doua lucruri contradictorii despre intamplarile din 2012, pentru mine asta, la un candidat prezidential, e un semn de mare intrebare”, a subliniat Antonescu. El a aratat ca, in ciuda acestui lucru, ca si a altora, de detaliu, convingerea sa ca Romania nu are nevoie de un presedinte pesedist nu este zdruncinata.

„Asta nu imi zdruncina convingerea ca nu avem in ruptul capului nevoie de un presedinte pesedist, in speta domnul Victor Ponta si bineinteles nici de vreun basist”, a mai spus Antonescu.

 Sursa foto: realitatea.net