KLAUS IOHANNIS: CRIZA din SANATATE nu se rezolva cu o DEMISIE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a vorbit, in discursul sustinut luni cu ocazia receptiei oferite la Palatul Cotroceni de Ziua Europei, despre problemele cu care se confrunta Romania in sistemul de sanatate.

IOHANNIS a declarat ca tara nostra este intr-un moment de criza majora in ceea ce priveste sanatatea, cu implicatii serioase asupra vietii romanilor. Seful statului a punctat si ca simpla demisie a ministrului Sanatatii, PATRICIU ACHIMAS CADARIU, nu va rezolva problema.

CITESTE SI: MINISTRUL SANATATII, PATRICIU ACHIMAS CADARIU, SI-A DAT DEMISIA. INLOCUITOR SURPRIZA. UPDATE

“Coruptia si prosperitatea nu au loc impreuna. Iar prosperitate fara sanatate nu exista. Suntem intr-un moment de criza majora pentru sistemul sanitar, cu implicatii serioase asupra vietii romanilor. Problemele profunde ale acestui sistem nu se vor rezolva doar printr-o demisie sau prin masuri punctuale, ci reclama solutii durabile, cu efecte concrete si un plan pe termen lung. Avem obligatia sa identificam, rapid, mijloace pentru a proteja oamenii care se trateaza in spitalele din tara. Sunt in permanenta comunicare cu prim-ministrul pe acest subiect”, a precizat KLAUS IOHANNIS.

“Nu exista decat o singura directie de urmat pentru toate institutiile responsabile: curatirea sistemului sanitar. Trebuie sa punem punct coruptiei, risipei banilor publici si nepasarii”, a conchis KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: presidency