KLAUS IOHANNIS: Daca voi ajunge presedinte nu voi iesi la televizor sa ma cert cu premierul

KLAUS IOHANNIS, presedintele PNL si candidatul ACL la alegerile prezidentiale din noiembrie, a declarat miercuri ca in cazul in care va iesi presedinte nu se va certa prin intermediul televiziunilor cu premierul. Iohannis spune ca pentru functia de sef al statului il recomanda viziunea, atitudinea, dar si cartea sa de vizita, care este una “vizitabila” – Sibiul.

Liderul PNL afirma, intr-un interviu acordat agentiei Agerpres, ca presedintele trebuie sa fie un model de comportament public si trebuie sa aiba o viziune pentru tara. Iohannis spera sa obtina in primul tur al prezidentialelor in jur de 30%.

CITESTE SI: Iohannis: “Primarii TRADATORI vor mai face politica pana in 2016″ 

“Presedintele are un rol extrem de important. In primul rand, presedintele Romaniei trebuie sa faca lucrurile care sunt descrise in Constitutie, sunt destul de multe si aici lucrurile sunt destul de clare. Ceea ce este poate, insa, mai important si acest lucru nu este scris in Constitutie este rolul presedintelui in evolutia natiunii. Presedintele trebuie sa fie un model de comportament public si trebuie sa aiba o viziune pentru Romania. Aceasta viziune trebuie sa explice si sa exprime felul in care se dezvolta Romania pe timpul mandatului. Aceste lucruri — viziunea si felul de a fi — influenteaza considerabil mai mult societatea in ansamblu decat fiecare dintre atributiile descrise mai mult sau mai putin in parte. Eu cred ca pana la urma presedintele, daca are o viziune, este un exemplu de comportament public si isi indeplineste corect atributiile prevazute de Constitutie, atunci este un presedinte asa cum si-l doresc oamenii”, a declarat Iohannis.

CITESTE SI: IOHANNIS: Eu pot face Romania sa mearga ceas. De povestit, lucrurile se pot povesti, importante sunt solutiile 

“Voi colabora institutional correct (n.red. cu Guvernul). Constitutia descrie colaborarea si un lucru sigur nu o sa vedeti de la mine — nu o sa ma vedeti mergand la televizor ca sa ma cert cu premierul. Asa ceva nu este eficient, dupa parerea mea, si nu rezolva absolut nicio problema. Presedintele si premierul nu sunt pusi pe aceste functii inalte ca sa se certe in fata natiunii, ci sunt pusi ca sa rezolve problemele Romaniei si, chiar daca provin din zone doctrinare diferite, se gasesc intotdeauna modalitati macar de minima colaborare ca sa se incerce rezolvarea problemelor care sunt nenumarate daca stam sa le luam fiecare pe rand si atunci aceasta va fi abordarea mea: o colaborare institutional corecta, dar asta nu inseamna ca imi imaginez ca vom rezolva marile probleme ale Romaniei in acel an 2015. Solutiile vin atunci cand vom avea un presedinte de dreapta cu un Guvern de dreapta”, a mai spus candidatul ACL.

Sursa foto: adevarul.ro