KLAUS IOHANNIS despre aderarea ROMANIEI la spatiul SCHENGEN si POLITICA INTERNA

Presedintele KLAUS IOHANNIS a abordat, joi, in timpul discursului rostit in fata ambasadorilor ROMANIEI acreditati in strainatate, doua subiecte actuale si extrem de importanta, aderarea tarii noastre la SPATIUL SCHENGEN si POLITICA INTERNA.

“Aderarea la SPATIUL SCHENGEN va continua sa fie un obiectiv al perioadei urmatoare” pentru Romania, a declarat joi presedintele KLAUS IOHANNIS. “E important sa reiteram ca intrarea Romaniei in SPATIUL SCHENGEN va contribui la intarirea securitatii frontierelor externe ale UE”, a mai spus KLAUS IOHANNIS.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: ACTIVAREA STRUCTURII NATO – EXPRESIE A SPRIJINULUI ALIANTEI PENTRU SECURITATEA ROMANIEI

Declaratia presedintelui vine pe fondul crizei refugiatilor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, care pun mari probleme tarilor din sudul Europei. In urma acestei crize, mai multi lideri occidentali au pus sub semnul intrebarii viabilitatea acordului SCHENGEN.

“Politica interna a inceput sa intre intr-o noua etapa. Politica interna trece treptat intr-un ciclu de stabilitate, dialog si consens pe teme majore”, a declarat joi presedintele KLAUS IOHANNIS. El a spus in fata ambasadorilor ca “dupa o perioada de conflict permanent s-a putut obtine consens intre Putere si Opozitie” pe teme importante.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS SE INTALNESTE CU AMBASADORII ROMANI ACREDITATI IN STRAINATATE

“Sunt bucuros sa constat ca actorii politici au inteles ca dincolo de contradictiile inerente intr-o democratie exista calea dezbaterii. In primele luni ale acestui an consultarile politice au devenit o normalitate. Obiectivul meu e ca in politica interna e sa dezvoltam intarirea mecanismelor democratice, continuarea luptei anticoruptie, independenta justistitie si intarirea mecanismelor statului de drept”, a conchis KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: presidency