KLAUS IOHANNIS despre DOSARELE REVOLUTIEI sI MINERIADEI

Presedintele KLAUS IOHANNIS a anuntat, miercuri, ca isi va folosi toate atributiile constitutionale pentru solutionarea DOSARELOR REVOLUTIEI si MINERIDELOR, pe care le considera o restanta majora a Justitiei.

“Presedintele KLAUS IOHANNIS a aratat ca cele doua cauze reprezinta o restanta majora a Justitiei si a accentuat necesitatea unei decizii clare si rapide, stabilirea adevarului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 si din timpul Mineriadei”, transmite Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Seful statului i-a primit la Palatul Cotroceni pe reprezentanti ai Asociatiei 21 Decembrie 1989. De asemenea, presedintele a anuntat ca isi va exercita toate atributiile constitutionale, astfel incat sa existe o solutionare temeinica si legala a acestor cauze, dar si-a exprimat increderea ca procurorul general va urma intocmai programul la care s-a angajat la inceputul mandatului in fruntea Ministerului Public: realizarea unor anchete efective in Dosarele Revolutiei si Mineriadei si finalizarea investigatiilor in sensul identificarii persoanelor responsabile, inclusiv a decidentilor politici.

“Presedintele Klaus Iohannis a subliniat importanta deosebita a cauzelor privind Revolutia din 1989 si Mineriada, intrucat o democratie veritabila este asezata doar pe bazele solide ale adevarului si dreptatii.

Presedintele Romaniei a evidentiat ca Justitiei ii revine responsabilitatea de a stabili adevarul, aratandu-si in acelasi timp convingerea ca Ministerul Public va intreprinde toate demersurile in vederea solutionarii acestor cauze”, se arata in comunicatul citat.

Procurorul general Augustin Lazar a afirmat, miercuri, in deschiderea unui seminar care are loc la Alba Iulia, ca Ministerul Public are ca prioritate investigarea infractiunilor contra vietii, a infractiunilor contra umanitatii, “care au reprezentat o provocare de cativa ani de zile la inteligenta profesionala a procurorilor romani”.

Sursa foto: presidency