KLAUS IOHANNIS, despre negocierile cu UDMR

Presa a scris recent ca PNL si PDL ar purta negocieri, ba chiar ar fi in tratative avansate cu cei de la UDMR pentru ca acestia din urma sa il sustina in turul doi pe KLAUS IOHANNIS. Prezidentiabilul ACL a facut lumina in acest caz.

Zvonurile au pornit din Parlamentul European, acolo unde UDMR face parte din tabara celor de la PPE, care il sustin puternic pe IOHANNIS, dar sunt la guvernarea cu Victor Ponta si PSD, scrie psnews.ro.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: PROMISIUNILE LUI PONTA NU AU ACOPERIRE. SUNT MASURI ELECTORALE. UPDATE

“Momentan nu negociem cu nimeni, decat cu alegatorii. Eu vreau sa fiu ales de alegatori, nu de partide. Nu ar fi bine si nu sunt convins ca aceste negocieri (n.r. intre UDMR si ACL) sa aiba loc intre cele doua tururi. Nu partidele decid presedintele, ci romanii isi aleg presedintele.

Negocierile politice se poarta cand se formeaza un guvern. Imediat dupa alegerile prezidentiale, iar in Parlament incep reorintarile, partidele vor forma o noua majoritate politica”, a explicat seful PNL, KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: ACL: CIORBEA NU ARE INTERESUL SA APERE CETATEANUL DE ABUZURILE PUTERII, CI ABUZUL GUVERNARII PONTA

Seful PNL a facut referire si la senatorii si deputatii care au parasit ACL: “Migratia politica nu este o solutie. Acesti colegi daca au plecat sunt buni plecati. Vor fi alegeri parlamentari in 2016. Este nevoie de refacerea legislatiei pentru alegerea Parlamentului. Avem nevoie de un Parlament mai mic, mai bine pregatit”.