KLAUS IOHANNIS: Discursul meu ma CARACTERIZEAZA, acesta este felul meu de a fi; candidatura mea DERANJEAZA

Presedintele PNL si candidatul ACL la Presedintie, KLAUS IOHANNIS, a declarat luni seara la postul B1 TV in legatura cu discursul sau ca acesta il CARACTERIZEAZA si ca este diferit de cel al celorlalti candidati pentru ca isi doreste si un alt fel de a face politica.    

“Lumea rade cand spun un banc si spun mai rar bancuri, bancuri bune, dar nu in emisiuni televizate. Sunt un cetatean roman, sunt din Romania, sunt numai cetatean roman, nu am alta cetatenie si cred ca nu sunt deloc deplasat, dar, sigur, vreau sa fac alt fel de politica, am alt fel de discurs. Asta nu inseamna ca neaparat daca lumea s-a obisnuit cu un anumit fel de discurs, putin mai spumos, cu un debit verbal enorm, trebuie sa fie toti la fel. Nu, eu vin cu un discurs care cred ca ma CARACTERIZEAZA, acesta este felul meu de a fi, acesta este discursul meu, acesta este felul in care fac eu politica si in acest fel vreau sa fac politica. Eu vrea sa fiu ales presedinte al Romaniei fiindca fac asa politica, nu vreau sa fiu un actor ales fiindca corespund unei imagini create de media sau de altcineva si, da, este ceva deosebit in aceasta campanie fiindca eu vin cu un alt discurs, vin cu alta solicitare, sunt din alt film, cum se spune colocvial”, a spus Iohannis, intrebat fiind daca nu are senzatia faptului ca din campania sa pentru prezidentiale lipseste ceva anume sau ca actiunile sau discursul sau ar fi ”incomplete”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: REFERENDUMUL de suspendare a presedintelui din 2012 a fost LA LIMITA CONSTITUTIEI

Potrivit lui Iohannis, candidatura sa la prezidentiale ii DERANJEAZA pe ceilalti competitori. “Exista foarte multi pe care ii DERANJEZ. Credeti ca sunt foarte fericiti ceilalti competitori ca eu am venit de la Sibiu acum un an si am 30 la suta in toate sondajele? Este clar ca am luat aceste procente de la ei. Toti sunt DERANJATI, incepand de la domnul Ponta pana la oricine doriti, toti sunt DERANJATI de faptul ca sunt in competitie, fiecare dintre ei are o relatie la o televiziune, la un radio, la un ziar si incearca sa induca ideea ca nu sunt candidatul potrivit. De aici apare acea sincopa pe care probabil o sesizati, dar nu este nicio problema fiindca oameni ma vad si isi dau seama ce vreau eu de fapt. Iar daca le va place, atunci ma vor alege”, a declarant Iohannis.

Iohannis a vorbit si despre despre sansele sale in cadrul alegerilor prezidentiale, precizand ca in turul doi sondajele spun ca are sanse aproape egale cu VICTOR PONTA, prezidentiabilul PSD.

”Ar fi foarte frumos daca am reusi sa coagulam dreapta si sa avem mai putini candidati pe dreapta, dar acest lucru este greu de obtinut deocamdata”, a spus Iohannis.

Acesta a spus ca momentan exista prea multi candidati, ”fie ca sunt cei care vor sa se profileze, fie ca sunt trimisi pentru a sparge votul pe dreapta, fie sunt formatiuni care vor sa se reprofileze in spatiul public”.

”Deocamdata este greu de discutat, de altfel cum nici nu sunt discutii in momentul de fata privind renuntari la candidaturi. Speranta mea este ca vom avea ulterior faze de coagulare a dreptei”, a conchis seful PNL.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nu am fost NICIODATA la Grivco, nici acum NU STIU unde este

Prezidentiabilul ACL a mai explicat, vorbind despre conflictele iscate de rusi in regiune, ca Romania trebuie sa fie solidara parteneriatului cu SUA si apartenentei la UE si NATO.

”Situatia este deteriorata, se deterioreaza pe zi ce trece si tot ce putem face acum este sa incercam sa rezolvam situatia impreuna cu partenerii nostri, Paguba este produsa, relatia cu Rusia este foarte proasta si nu este din vina UE, ci din alta vina”, a spus Iohannis, vorbind despre relatia Romaniei cu Rusia.

Iohannis a spus ca Romania depinde de cei trei piloni ce privesc politica externa – parteneriatul cu SUA si apartenenta la NATO si UE.

”Indiferent ce se intampla, trebuie sa credem in acesti piloni si sa fim parteneri seriosi. Daca in NATO se decide actiunea X, Romania este obligata sa faca exact actiunea X. Daca UE hotaraste ca se adopta un set de sanctiuni, atunci Romania, in propriul ei interes, trebuie sa fie acolo si sa faca exact lucrul care s-a hotarat. Nici nu mai este vorba de a avea o optiune speciala, ci Romanie trebuie sa fie 100 la suta solidara cu partenerii SUA, NATO si UE. Acest lucru ne garanteaza noua securitatea”, a conchis acesta.

In cadrul emisiunii, Iohannis a fost provocat sa-si prezinte candidatura in limba engleza, acesta spunand intre altele ca este un faptuitor si nu un povestitor.

KLAUS IOHANNIS a raspuns si unui chestionar al realizatorului emisiunii, Robert Turcescu.

Ati fost membru PCR?

Nu am fost membru PCR.

Ce au fost parintii dumneavoastra?

Parintii mei au fost simpli angajati, mama mea a fost sora medicala, fara apartenenta politica, iar tatal meu a fost technician la o firma socialista.

Cum caracterizati mandatele lui Traian Basescu?

Mandatele lui Traian Basescu au pornit cu foarte multa speranta, insa nu au schimbat nici macar cu o fractiune ceea ce se putea schimba in ansamblu. Au fost unele incercari bune, rezultatele au fost insa dezamagitoare.

Ce reprezinta astazi Rusia?

Rusia reprezinta o amenintare la adresa stabilitatii mondiale, iar Romania trebuie sa reactioneze in deplina concordanta cu partenerii din NATO si din UE.

Ati fost vreodata anchetat?

Nu am fost niciodata anchetat, in niciun dosar. Singurele cazuri au fost niste plangeri penale, care toate s-au soldat cu neinceperea urmaririi penale.

Sustineti revizuirea Constitutiei si reducerea numarului de parlamentari?

Da, sunt absolut necesare revizuirea Constitutiei si diminuarea numarului de parlamentari.

Care a fost sau este cel mai influent om politic din viata politca romaneasca din ultimii 25 de ani?

Traian Basescu.                            

Ar exista ceva ce nu am aflat pana acum despre dumneavoastra si ar trebui sa stim?

Nu, despre mine se stie tot. CV-ul meu este simplu, usor de citit si nu exista lucruri ascunse.

Ce v-ar face sa renuntati la candidatura?

Nu m-ar face nimic sa renunt la actuala competite electorala.