KLAUS IOHANNIS: Educatia este CHEIA SUCCESULUI

Candidatul ACL la Presedintie, KLAUS IOHANNIS, afirma ca educatia va fi o tema a campaniei sale, intrucat “educatia este CHEIA SUCCESULUI, nu exista alta cheie”, mentionand ca este important ca tinerii sa fie calificati, si nu “neaparat toti profesori universitari”, intrucat asta cauta investitorii.

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a afirmat, miercuri, la Oradea, la o intalnire cu membrii si simpatizantii PNL si PDL din judetul Bihor, ca doar schimbarea sistemului de educatie si transformarea lui intr-unul performant vor face posibila schimbarea Romaniei.

“Educatia este vitala pentru orice natiune, iar pentru noi cu atat mai mult cu cat putem schimba Romania, o putem face prospera si puternica, daca facem o educatie performanta”, a spus KLAUS IOHANNIS, citat de Mediafax.

In discursul sau, Iohannis l-a citat pe “un mare roman, Dimitrie Bolintineanu”, care spunea ca asa “cum arata scoala azi va arata tara maine”, adaugand: “Atunci, haideti sa schimbam sistemul de educatie!”.

Iohannis a atentionat ca nu este necesar ca tinerii sa absolve neaparat o facultate, sa fie “profesori universitari”, ci sa fie bine “calificati”, pentru ca asta cauta investitorii.

Citeste si: IOHANNIS: Avem o societate care nu respecta educatia. Cel cu masina de fite e mai bine vazut decat cel care a performat

“Eu nu cred ca vi se pare normal ca o intreaga generatie sa fie trimisa la scoala 12 ani si la BACALAUREAT sa-si dea seama ca nu face fata. Jumatate merg mai departe, jumatate fac nu se stie exact ce, pentru ca sistemul educational nu este pregatit. Iar cei care merg mai departe si studiaza, sunt convins ca aveti si dumneavoastra cunostinte, cei care isi termina studiie isi agata diplomele in cui, dar cand ii intrebi ce stiu unii stiu, altii poate mai putin. Iata de ce trebuie sa fie sistemul de invatamant mai performant. Trebuie sa devenim mai performanti, mai buni, mai aplecati spre solutii. Si atunci o sa vina investitorii. Toti cauta oameni calificati si nu trebuie sa fie neaparat toti profesori universitari sau doctori, calificati sa fie, indiferent daca lucreaza la strung sau in spital, pe tractor sau la universitate”, a afirmat Iohannis.

Potrivit sursei citate, daca “scoatem de pe bancile scolilor oameni calificati, atunci se vor intampla doua lucruri, vom castiga mai bine si vom trai mai bine”.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: EDUCATIA va fi una dintre TEMELE CENTRALE ale campaniei mele

“Aceste lucruri mi le doresc eu pentru sistemul educational si atunci vom construi Romania de maine, care va fi prospera si puternica, cu locuri de munca, cu infrastructura, cu oameni care au venituri decente, sa nu mai existe atatia oameni care stau cu mana intinsa la stat, oamenii sa aiba ce munci, sa aiba un castig si sa fie liberi sa decida ce sa faca in tara lor”, a adaugat el.

Ulterior, intr-o conferinta de presa, Iohannis a fost intrebat daca schimbarea sistemului de educatie va fi un pilon al campaniei sale, Klaus Iohannis a spus ca da.

“Da, educatia este CHEIA SUCCESULUI, nu exista alta cheie, exista doar aceasta”, a conchis el.