KLAUS IOHANNIS efectueaza o vizita in REPUBLICA MOLDOVA

Iohannis, mesaj de Craciun: Va urez tuturor Craciun binecuvantat, incredere in viitor si speranta

Klaus Iohannis, presedintele ales al Romaniei, va efectua vineri o vizita in Republica Moldova, intr-un moment crucial pentru viitorul tarii de dincolo de Prut, informeaza Unimedia.md.

Iohannis va fi prezent la Chisinau cu doar doua zile inainte de alegerile parlamentare din Republica Moldova, mai scrie portalul de stiri. Vizita in capitala tarii vecine este un semnal in favoarea parcursului european al Moldovei.

CITESTE SI: Klaus Iohannis s-a intalnit cu Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului 

Iohannis va avea in cursul vizitei pe care o face in capitala tarii vecine, discutii oficiale cu presedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, si o intalnire neoficiala cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofte, potrivit unui comunicat remis miercuri de PNL. Departamentul de comunicare al PNL a anuntat, printr-un comunicat, vizita pe care Klaus Iohannis, presedinte ales al Romaniei, o va face peste Prut.

 “Domnul Presedinte Klaus Iohannis va avea discutii oficiale cu Presedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, domnul Vlad Filat, si o intalnire neoficiala cu domnul Nicolae Timofte, Presedintele Republicii Moldova. De asemenea, domnul Presedinte Klaus Iohannis se va intalni cu reprezentantii mass-media din Republica Moldova”, mentioneaza sursa citata. Presedintele ales al Romaniei va sustine o declaratie de presa comuna cu Vlad Filat incepand de la ora 11.00.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A DECIS CAND VA DEMISIONA DIN FUNCTIA DE PRIMAR AL SIBIULUI

Klaus Iohannis va fi insotit in aceasta vizita de presedintele PNL Vasile Blaga si de prim-vicepresedinte PNL Mihai-Razvan Ungureanu. Surse oficiale au declarat, inca de marti, ca presedintele ales, Klaus Iohannis, va face o vizita la Chisinau la finalul acestei saptamani si o alta vizita in Statele Unite ale Americii, inainte de depunerea juramantului in plenul Parlamentului si exercitarea efectiva a mandatului.

Klaus Iohannis a anuntat, inainte de alegerile prezidentiale, ca prima vizita oficiala in calitate de presedinte al Romaniei va fi la Bruxelles, iar a doua in Republica Moldova. 

Sursa foto: realitatea.net