KLAUS IOHANNIS: Este EXCLUS si INADMISIBIL sa dispara INSTITUTUL CANTACUZINO

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS a vizitat, miercuri, INSTITUTUL CANTACUZINO din Capitala. Vizita a avut loc cu incepere de la ora 11, la sediul institutului de pe Splaiul Independentei 103.

KLAUS IOHANNIS a fost intampinat de salariatii nemultumiti care s-au plans ca nu si-au primit salariile, in conditiile amenintarilor cu inchiderea INSTITUTULUI CANTACUZINO.

CITESTE SI: AJUTOR de STAT pentru Institutul CANTACUZINO: IMPRUMUT de 33 de milioane lei si AMANAREA datoriilor la FISC 

“Multumesc ca m-ati asteptat. Am vrut sa vin personal la dumneavostra. Este exclus si inadmisibil sa dispara Institutul. Solutia nu este mutarea Institutului de la un minister la altul. M-am documentat si am venit personal sa vad care este situatia si am constatat ca este una complicata. Voi incerca sa intervin acolo unde exista persoane care pot veni cu solutii pentru salvarea Institutului Cantacuzino. Rolul meu este sa aduc la aceeasi masa persoane care pot colabora pentru gasirea unei solutii. Din punctul meu de vedere este nevoie de o decizie politica in cazul INSTITUTULUI CANTACUZINO “, le-a spus presedintele KLAUS IOHANNIS angajatilor de la INSTITUTUL CANTACUZINO, dar si jurnalistilor prezenti. Seful statului a mai precizat ca a observat ca lucrurile nu s-au clarificat si este nevoie de o solutie urgenta pentru stoparea exodului de specialisti.

INSTITUTUL CANTACUZINO a intrat intr-un proces de auditare si, daca in urma acestui raport, Consiliul Concurentei isi da avizul, Ministerul Finantelor Publice nu are nicio retinere pentru stergerea tuturor datoriilor, a declarat marti, la Camera Deputatilor, secretarul de stat Attila Gyorgy.

CITESTE SI: PONTA: Sustin PRELUAREA coordonarii Institutului CANTACUZINO de catre Universitatea ”Carol Davila” 

Sursa foto: adevarul.ro