KLAUS IOHANNIS este informat permanent despre evolutia situatiei ROMANULUI rapit in BURKINA FASO

Presedintele KLAUS IOHANNIS este informat constant in legatura cu evolutia situatiei in cazul romanului rapit in Burkina Faso“Presedintele Romaniei este informat constant in legatura cu evolutia situatiei. Administratia Prezidentiala are reprezentant in celula de criza de la MAE”, au precizat marti pentru AGERPRES reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale.

Celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia cetateanului roman rapit in Burkina Faso analizeaza stirea de presa cu privire la mesajul audio referitor la cetateanul roman, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) intr-un comunicat transmis marti AGERPRES.

CITESTE SI: Gruparea jihadista Al-MOURABITOUNE revendica rapirea ROMANULUI in Burkina Faso. UPDATE 

“Autoritatile romane competente reprezentate in Celula de criza interinstitutionala convocata de MAE dupa rapire verifica in regim de urgenta veridicitatea informatiilor prezentate in stirea de presa, inclusiv a mesajului audio. Celula de criza interinstitutionala convocata de MAE (din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administratia Prezidentiala) lucreaza in permanenta pentru gestionarea situatiei”, a precizat MAE.

Conform comunicatului, impreuna cu MAE, care actioneaza pe toate canalele diplomatice disponibile si gestioneaza activitatea de comunicare, autoritatile romane competente in domeniul securitatii nationale (SIE, SRI, MApN) care sunt reprezentate in celula de criza convocata de MAE depun toate eforturile pentru eliberarea cetateanului roman.

“Fiecare institutie actioneaza cu instrumentele si metodele specifice de actiune, conform competentelor stabilite prin metodologia aprobata de CSAT. De asemenea, Celula de criza interinstitutionala continua sa colaboreze strans cu partenerii internationali ai Romaniei”, a mai informat Ministerul roman de Externe.

CITESTE SI: MAE: Celula de criza analizeaza mesajul primit cu referire la ROMANUL RAPIT in BURKINA FASO

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anuntat ca il detine pe romanul rapit in Burkina Faso in aprilie printr-un mesaj audio semnat de cel care se prezinta drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, mesaj care a fost difuzat luni seara de agentia mauritana Al-Akhbar, relateaza AFP.

Afirmand ca vorbeste in numele lui “Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune”, autorul acestei inregistrari in limba araba “face apel la Guvernul roman sa acorde o atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului detinut de grup”.

“Guvernul roman va purta intreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului daca intarzie sa profite de ocazia care ii este oferita de a-si elibera cetateanul”, se afirma in inregistrare, intr-o aparenta referire la lipsa negocierilor cu Bucurestiul, noteaza AFP.

Romanul, agent de securitate intr-o mina de mangan la Tambao, in nordul Burkinei Faso, in apropiere de frontiera cu Niger si Mali, a fost rapit la 4 aprilie de oameni inarmati care purtau turbane, dar pana in prezent nu a fost avansata nicio revendicare considerata credibila.

Sursa foto: presidency.ro