KLAUS IOHANNIS: Exista premisele unei posibile FRAUDARI a ALEGERILOR

Klaus Iohannis, candidatul ACL la functia de presedinte al Romaniei, a declarat, joi seara, intr-o emisiune televizata, ca exista premisele unei posibile fraudari si ca aceasta poate fi facuta doar de cei care detin parghiile puterii.

‘Ce sa credem daca inca din vara, cu Ordonanta 45, Guvernul Ponta a creat premisele turismului electoral, daca prin Ordonanta 55 a legalizat traseismul politic in administratia publica locala?! Este o problema care trebuie tratata cu maxima seriozitate si trebuie si observatorii nostri, si simplii cetateni, daca observa lucruri stranii, sa sesizeze aceste lucruri. Eu cred ca suntem intr-o situatie in care este posibila fraudarea alegerilor’, a afirmat Iohannis, la Realitatea TV.

CITESTE SI: Iohannis: Ponta a facut o campanie mudara. Nu-mi bagati parintii in campanie 

El a adaugat ca ‘fraudarea se poate face numai de catre cei care au la indemana parghiile puterii’, dar si-a exprimat speranta sa nu se intample asemenea lucruri.

‘Eu sper sa nu se intample, dar PSD, Guvernul Ponta, de luni de zile se manifesta ca si cum ar pregati o fraudare a alegerilor, au modificat legea si au dat voie la toata lumea sa mearga fiecare unde doreste sa voteze. Asta se numeste turism electoral. Au convins primarii sa treaca de la ACL la PSD sau la alte fantome afiliate PSD. Asa ceva s-a intamplat promitand primarilor bani pentru proiectele publice. Aceste lucruri imi dau foarte mult de gandit si ma ingrijoreaza si ar trebui sa ingrijoreze pe multi. Si ar trebui ca oamenii sa mearga si sa voteze impotriva acestor incercari de a denatura alegerile’, a mai spus candidatul ACL.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: La Ponta a fost o imixtiune a politicului in actul de justitie, la Basescu au fost o scapare 

Sursa foto: adevarul.ro