KLAUS IOHANNIS: FDGR NU ESTE partid; eu NU AM MIGRAT de la un partid la altul

KLAUS IOHANNIS

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat luni la Slobozia ca este foarte ingrijorat de legalizarea traseismului politic pentru ca el constata ca “unii se ocupa mai degraba de rezolvarea problemelor unor clici sau a unor grupuri oculte din interiorul unor partide decat de rezolvare a problemelor tarii”.

“Multi primari au venit la mine si s-au plans ca exista tot felul de abordari care nu sunt tocmai principiale. Este clar ca Guvernul face presiuni asupra lor pentru a trece la alte partide. Ar fi pacat daca s-ar legaliza acest traseism politic”, a afirmat Iohannis.

El a adaugat ca acuzatiile la adresa sa privind traseismul politic nu sunt corecte. “Eu nu am trecut de la niciun partid la alt partid. Forumul Democrat al Germanilor din Romania NU ESTE PARTID. Este o organizatie a minoritatii germane si ca atare este un ONG de utilitate publica. Eu sunt membru in PNL fiindca m-am inscris anul trecut in acest partid”, a mai spus Iohannis, citat de Agerpres.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Domnule Dragnea studiati cu mai multa atentie legislatia Romaniei inainte de a va umple de ridicol in mod public!

Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Baia Mare, ca liderul PNL, KLAUS IOHANNIS, da dovada de “ipocrizie” in privinta actului normativ care ar permite alesilor locali sa poata opta in doua saptamani pentru partidul in care vor sa activeze, in conditiile in care si el a fost ales la primaria Sibiului pe lista Forumului Democrat German si apoi a migrat la liberali.

“Ce spune domnul Iohannis ma intereseaza pentru ca isi doreste sa fie presedintele Romaniei. Sincer, n-am crezut ca acest domn are atata ipocrizie incat sa acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea alesilor locali sa faca exact ce a facut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat in 2012 pentru primaria Sibiului pe lista Forumului Democrat German si a migrat la PNL.

Dincolo de asta, domnul Iohannis se gaseste si intr-un caz de unica bigamie politica din Romania: este presedintele PNL si este in continuare membru al Forumului Democrat German. De ce este moral pentru Klaus Ihonnis sa migreze de la organizatia pe listele caruia a candidat la PNL si ar fi imoral pentru ceilalti primari din Romania sa poata sa aiba o astfel de optiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis? De ce are dreptul sa faca asta si n-ar avea dreptul ceilalti primari? Eu cred ca domnul Iohannis mai bine tacea decat sa iasa el cu aceasta acuzatie!”, a spus Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Citeste si: Ordonanta Dragnea ar putea “muta” mai multi primari PNL si PDL din Timis la PSD

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a afirmat, intr-o postare facuta duminica pe Facebook, ca ar fi “o eroare mare de tot” adoptarea de catre Guvern a unei ordonante prin care se aproba “migratia politica” a primarilor.