KLAUS IOHANNIS i-a transmis un mesaj omologului moldovean NICOLAE TIMOFTI

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis, sambata, un mesaj presedintelui Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI, cu prilejul Zilei Independentei Republicii Moldova, in care il asigura de hotararea ferma a tarii noastre de a sprijini proiectele care vizeaza imbunatatirea vietii tuturor cetatenilor din tara vecina si implinirea destinului lor european.

KLAUS IOHANNIS transmite in scrisoare sincere felicitari, urari de sanatate, prosperitate si succes, la implinirea a 25 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova. “In acest moment aniversar, imi face o deosebita placere sa remarc caracterul deosebit de solid si amplu al relatiilor noastre bilaterale, bazate pe comunitatea de limba, cultura si istorie. Spiritul deschis si constructiv in care abordam prioritatile cooperarii concrete, alaturi de orientarea pragmatica spre proiecte care sa raspunda asteptarilor cetatenilor nostri, precum si sustinerea constanta a Romaniei pentru aspiratiile europene ale Republicii Moldova, sunt argumente care ma fac sa privesc cu incredere spre dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic care uneste statele noastre”, se arata in mesajul presedintelui Romaniei.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS DESPRE IMPORTANTA DIALOGULUI UE – TURCIA

KLAUS IOHANNIS mai arata ca foloseste acest prilej pentru a-l asigura pe presedintele Republicii Moldova de “hotararea ferma” a Romaniei de a sprijini proiectele care vizeaza imbunatatirea vietii tuturor cetatenilor Republicii Moldova si implinirea destinului lor european. “Va rog sa primiti, domnule [resedinte, asigurarea deosebitei mele consideratii”, mai spune seful statului in scrisoarea deschisa transmisa cu ocazia implinirii a 25 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova.

Sursa foto: presidency