KLAUS IOHANNIS i-a trimis o SCRISOARE lui VALERIU ZGONEA

Presedintele României, KLAUS IOHANNIS, a informat, prin intermediul unei SCRISORI transmise presedintelui Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, faptul ca o echipa a Serviciului de Protectie si Paza (SPP) formata din 12 militari va participa timp de un an la o misiune sub egida Organizatiei Natiunilor Unite in Libia.

„In temeiul si in conditiile Legii nr. 121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului român, am aprobat propunerea prim-ministrului Guvernului României referitoare la executarea misiunii de protectie a Reprezentantului special al Secretarului General ONU, seful Misiunii de Sprijin a Natiunilor Unite din Libia, a adjunctului acestuia si a altor inalti demnitari ai ONU pe timpul prezentei acestora in zona, de catre o echipa a Serviciului de Protectie si Paza formata din 12 militari pentru o perioada initiala de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii pâna la data la care Secretariatul ONU va notifica solicitarea de incetare a participarii SPP la aceasta activitate”, se arata in scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, fondurile financiare necesare participarii României la misiune sunt asigurate de Organizatia Natiunilor Unite, Serviciul de Protectie si Paza suportând cheltuielile aferente drepturilor banesti din tara, conform legislatiei in vigoare.

Secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici a afirmat, luni, la finalul Biroului permanent, ca scrisoarea va fi transmisa la plen.

Sursa foto: presidency