KLAUS IOHANNIS ii cere lui PONTA un nou avion ”AIR FORCE ONE”

Presedintia a trimis Guvernului o „pozitie definitivata” cu propunerea de a fi cumparata o aeronava destinata exclusiv demnitarilor. Ultimul „Air Force Unu” romanesc a fost scos din uz in 2010, vandut in 2012 unei companii americane si a ajuns sa alimenteze acum in zbor avioane NATO, scrie Adevarul.

Cu privire la viziunea pe termen lung a institutiei pentru simplificarea situatiei zborurilor speciale, va transmitem ca Administratia Prezidentiala are o pozitie definitivata privind formatul de operare a zborurilor speciale. Un dialog pe aceasta tema a fost initiat cu reprezentanti ai Guvernului Romaniei”, a raspuns Presedintia.

CITESTE SI: Presedintele KLAUS IOHANNIS a plecat la Bruxelles cu un AVION DE LUX. PRECIZARI de la presedintie. GALERIE FOTO

Mai mult de atat, pe termen lung, se vorbeste despre achizitionarea a doua avioane, unul de dimensiuni medii si altul mai mic, de rezerva si care sa poata fi folosit si la antrenamente.

CITESTE SI: IOHANNIS, criticat DUR de RADIO EUROPA LIBERA: ”ACCESORIU LUCIOS si INUTIL al scenei politice”

 

Toate costurile de pana acum a vizetelor externe efectuate de KLAUS IOHANNIS de la inceperea mandatului au fost de 330.000 de euro.

Sursa foto www.romaniatv.net