Klaus Iohannis îi dă o replică dură lui Dragnea și solicită, din nou, demisia premierului Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, joi, după ce Liviu Dragnea l-a acuzat că a lansat ameninţări în stil mafiot la adresa premierului Viorica Dăncilă. Iohannis susţine că nu şi-ar permite să ameninţe pe cineva.

“Eu nu-mi permit să ameninţ pe nimeni. Ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit exact la demisie. Iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi e problema sa”, a declarat Klaus Iohannis. După ce preşedintele a afirmat că Viorica Dăncilă “ar face bine să facă ce i se spune”, adică să demisioneze, liderul PSD l-a acuzat pe Iohannis că face ameninţări în stil mafiot.

“În legătura cu ameninţarea explicită a preşedintelui Iohannis la adresa primului ministru – ‘Ar face bine să facă ce i se spune’ – după părea noastră este făcuta într-un stil mafiot. Asemenea afirmaţii am văzut prin filme”, a declarat Dragnea, luni, 14 mai.

Citește și: KLAUS IOHANNIS A IRONIZAT-O LA MAXIMUM PE VIORICA DĂNCILĂ: CRED CĂ DOAMNA NU A ÎNȚELES DESPRE CE S-A VORBIT!

Tot astăzi, Klaus Iohannis a subliniat, la cererea presei, că îşi menţine solicitările prin care i-a cerut premierului Viorica Dăncilă demisia. “Evident că da”, a răspuns Iohannis la întrebarea reporterilor.

Despre relaţia cu Guvernul României, Iohannis a declarat că “Nu am decis niciodată în chestiuni importante şi mai puţin importate pentru România fără să fiu informat. Cine se trezeşte vorbind într-o ţară străină fără să fie informat, greşeşte. Nu am de gând să greşesc în această chestiune. Preşedintele veghează la buna funcţionare a autorităţilor publice. Veghează nu este o stare pasivă, nu stau să asist până dăm cu oiştea în gard, dacă văd că lucrurile merg prost, cred că am obligaţia să atrag atenţia şi să convoc la discuţii, să cer opinii informate. Dacă celor din PSD nu le place să le arate cineva oglinda, e posibil, dar atunci nu au decât să lucreze mai cu rezultate”.

Klaus Iohannis se află la Summit-ul organizat la Sofia.

Sursa foto: presidency