KLAUS IOHANNIS s-a intalnit la COTROCENI cu SECRETARUL GENERAL al NATO. Declaratii presedinte. UPDATE

Presedintele KLAUS IOHANNIS il va primi joi la Palatul Cotroceni pe JENS STOLTENBERG, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, informeaza Administratia Prezidentiala. 

UPDATE 11.00: “Singurele solutii viabile raman cele politice, nu cele militare. Acest sistem antiracheta face Romania si Europa mai sigure, iar el nu este indreptat impotriva niciunui stat, nu poate sa fie ofensiv”, a punctat Iohannis.

Presedintele a mentionat ca NATO trebuie sa fie pregatita pentru a face fata oricarui pericol: “Stim ca Rusia foloseste aceste ocazii pentru a fi foarte vocala, dar si ei stiu, ca si noi, ca sistemul nu este indreptat impotriva Rusiei”, a conchis Iohannis.

STIRE INITIALA

Convorbirile oficiale vor avea loc maine dimineata la ora 9.00, iar declaratia de presa comuna se va desfasura incepand cu ora 9.40. KLAUS IOHANNIS, il primeste miercuri la pranz, la Palatul Cotroceni, pe adjunctul Secretarului Apararii al SUA, Robert Work. 

La DEVESELU va fi certificata, joi, capacitatea operationala a sistemului de aparare Aegis Ashore, ceea ce inseamna ca scutul anti-racheta american devine oficial activ si integrat in sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice al NATO. La acest eveniment vor participa Secretarul General al NATO, JENS STOLTENBERG, oficialitati ale statului roman, reprezentanti ai Departamentului american al Apararii, ai Departamentului de Stat al SUA, Fortelor Navale ale SUA dislocate in Europa si din cadrul NATO.

Sursa foto: presidency