KLAUS IOHANNIS: Imi mentin INCREDEREA in ICCJ si DNA

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, MENTINERE, INCREDERE, ICCJ, DNA, ACUZATII, GRESEALA, PERSOANE, CONDUCEREA SISTEMULUI JUDICIAR, SPETA, CALIN POPESCU TARICEANU, JUSTITIE, SCRISOARE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a afirmat, vineri, ca isi mentine increderea in ICCJ si DNA, subliniind ca este gresit sa fie acuzate pausal mai multe persoane din conducerea sistemului judiciar pornind de la o speta foarte concreta.

“Eu imi mentin increderea in institutii ca ICCJ, DNA. in general, trebuie sa recunosc ca am multa incredere in sistemul de justitie din Romania. Iar daca unii senatori, chiar cu functii destul de inalte, au anumite nelamuriri, exista cai foarte normale prin care ei pot solicita clarificari”, a spus IOHANNIS intr-un interviu acordat TVR, el fiind intrebat daca isi mentine increderea in LAURA CODRUTA KOVESI si LIVIA STANCIU si in institutiile pe care acestea le conduc.

CITESTE SI: IOHANNIS: As fi dorit un PROGRES mai rapid in Parlament pentru legea VOTULUI prin CORESPONDENTA

El a apreciat ca initiativa lui CALIN POPESCU TARICEANU care ii cerea printr-o scrisoare sa le demita pe sefele DNA si ICCJ a fost una “nefericita”.

“Daca ar fi deschis Constitutia, ar fi citit un articol distinct care se refera exact la acest lucru: CSM este garantul independente justitiei si exista posibilitatea practica de a se adresa, oricine crede ca s-a incalcat o norma, Consiliului Superior al Magistraturii, care va lua in analiza acea speta si va da o solutie de la caz la caz. Este gresit ca, pornind de la o speta foarte concreta, un proces foarte concret, sa se acuze pausal persoane din conducerea sistemului judiciar din Romania sau sa se puna sub semnul intrebarii activitatea acestora. Daca exista probe, atunci cu siguranta CSM va analiza aceste probe si va da un verdict in fiecare caz”, a subliniat presedintele IOHANNIS.

CITESTE SI: IOHANNIS: Nu am DATE privind implicarea SRI in procesul de JUSTITIE

Cinci senatori, printre care si presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, CALIN POPESCU TARICEANU, i-au solicitat pe 26 mai, printr-o scrisoare, presedintelui KLAUS IOHANNIS sa le inlature, prin demitere ori prin demisie, pe LIVIA STANCIU, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si LAURA CODRUTA KOVESI, seful DNA, pentru incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale MARIANEI RARINCA.

Sursa foto www.b1/ro