KLAUS IOHANNIS: Sunt CANDIDATUL DREPTEI – LIVE TEXT

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, ANIVERSARE, PNL, INFIINTARE, 140 ANI

UPDATE 00.44: Despre cine sunt sfetnicii sai

Conducerea PNL si conducerea PDL, deci conducerea ACL. Nu am cooptat oameni din afara fiindca noi suntem un mare partid, avem peste jumatate din primarii din Romania, avem expertiza in partid, avem oameni care au costruit campanii prezidentiale, avem oameni care au castigat campanii electorale de acest tip la noi in partid, avem toate resursele, avem resursele interne si pentru a castiga alegerile prezidentiale si pentru a guverna Romania.

UPDATE 00.40: Despre relatia cu Crin Antonescu

Cu Crin Antonescu am o relatie de colegialitate. Ma astept de la Crin Antonescu la un sprijin in campanie.

UPDATE 00.37: Despre tema religiei si cea a etniei

Eu ma bazez pe sprijinul oamenilor care vor sa facem o noua politica. Daca sunt romani, maghiari, ortodocsi, lutherani, catolici, greco-catolici, protestanti sau orice ar fi. Toti au drepturi egale, toti vor merge si vor vota si sunt convins ca vor vota cu candidatul care vine cu o oferta asa cum se asteapta oamenii. Strategia mea va da roade, strategia lui Victor Ponta, de a aduce in campanie religia si etnicitatea, este catastrofala si contraproductiva, dar nu pentru mine, ci pentru candidatul Victor Ponta.

UPDATE 23.45: Despre timpul scurt pentru promovarea siglei ACL

Sub sigla ACL va fi numele meu si cred ca este greu de confundat cu alt nume din politica. Este un vehicul care a fost creat din motive tehnice pentru ca fuziunea nu se va realiza pana la alegeri. ACL nu va functiona mai departe de alegerile prezidentiale. Vreau sa-i asigur pe toti ca noul PNL exista, va fi inregistrat si functioneaza. Vom guverna. 

UPDATE 22.32: Despre ce se intampla daca nu castiga alegerile prezidentiale

Nu s-a pus in discutie. Daca nu voi castiga, voi ramane co-presedintele noului PNL, voi merge mai departe impreuna cu partidul si vom castiga alegerile parlamentare din 2016.

UPDATE 22.10: Despre temele de atac ale PSD

E de-a dreptul hilar, unii spun ca sunt urmasul lui Basescu, altii, dimpotriva. Adevarul este si de o parte, si de alta. Acest proiect, noul partid, si candidatura mea, nu au nicio treaba cu Basescu. Nu suntem nici contra Basescu, nici pro-Basescu. Noi am creat noul partid de dreapta pentru un viitor. Am creat noul PNL, noul partid de dreapta pentru un viitor, pentru a guverna Romania in viitor si pentru a rezolva problemele pe care le avem. Acest viitor nu contine politicianul Traian Basescu. Suntem pur si simplu fara Basescu. Strategia lui Ponta cu aducerea religiei in campaniei este catastrofala.

UPDATE 22.07: Despre Calin Popescu Tariceanu

Nu ma incurca, dar ma intristeaza ca un fost presedinte PNL a parasit partidul. Este pacat. Este un pas care cred ca va fi greu de explicat, nu am auzit nicio explicatie plauzibila din partea domnului Tariceanu, am vazut doar ca acolo au plecat oameni de la noi care nu s-au inteles cu organizatia din care au plecat, care au avut frictiuni in PNL. Sociologii spun ca in jur de 6-7 la suta din voturi s-ar indrepta catre el. Nu cred ca se poate face o confuzie intre noi si un satelit PSD.

UPDATE 22.00: Despre programul de candidat la presedintie

In cursul saptamanii viitoare voi prezenta programul meu de candidat la presedintie si in scurt timp vom prezenta si proiectul de tara.  Aceste lururi nu vor contine surprize nemaipomenite. Nu reinventam roata, majoritatea lucrurilor le-am prezentat cand am candidat pentru pesedintie in cadrul PNL.

UPDATE 21.58: Despre amanarea dezbaterii legii privind reducerea CAS

Nici nu au vrut din capul locului sa reduca CAS-ul. Eu cred ca prim-ministrul a venit cu aceasta masura doar de fatada, doar pentru perioada electoral si de fapt nu a vurt niciodata sa o aplice. Puteau sa vina toti sa voteze pentru si lucrul ar fi fost incheiat, nici nu au venit. Camera nici nu s-a convocat. Aceste lucruri arata o abordare neserioasa.

UPDATE 21.55: Despre reducerea CAS

Reducerea CAS a fost ideea noastra doar ca noi am venit atunci intr-un context economic cand ar fi fost posibil, cand ar fi fost oportun, cand toata lumea astepta d la noul Guvern masuri care vin in sprijinul economiei reale. Nu s-a putut pentru ca prim-ministrul nu a vrut. Vine acum cand am intrat in recesiune. Asta arata ca degeaba vii cu o masura buna daca vii cu ea la momentul neportivit. Noi credem in relaxare fiscal, este abordarea noastra, si vom arata ca asa putem sa scoatem tara din recesiunea in care am ajuns.    

UPDATE 21.47: Despre campania electorala

Despre competitia electorala: Nu doresc sa fac un spectacol inutil, multa galagie. Vreau sa prezint electoratului viziunea mea si sunt convins ca oamenii vor sti ce li se ofera si ce sa aleaga. De foarte multe ori, aceasta galagie care se face in politica e una de fundal. Oamenii se satura. Nenumarati politicieni se cearta la televizor, dar oamenii asteapta altceva. Eu am ajuns la concluzia ca oamenii asteapta normalitate. Noi traim, politic, viata intr-o tonalitate prea inalta. Prea multe lucruri se spun crispat, cu vocea prea ridicata. Dupa un deceniu de scandal, romanii doresc un deceniu de normalitate. Eu vin cu oferta de normalitate.

Veti vedea, dupa cum actionam, cum ne vom apropia de electorat. As merge prea departe sa explic cum arata campania, dar pot sa va asigur ca va fi proactiva, foarte bine gandita, o campanie care va recastiga electoratul pe care l-am avut si pe care l-am pierdut. Faptul ca am stat langa PSD ne-a costat, faptul ca am stat intr-o guvernare neperformanta ne-a costat, iar oameni pusi de noi pe posturi de ministri, care nu au lucrat pentru noi, ne-a costat. Lumea asteapta sa venim cu alt tip de politica. Oferta mea este, in esenta, foarte simpla. Eu vin fiindca vreau o alta politica. Este un lucru care suna simplu, dar e complicat. Este nevoie de cineva care vine cu o alta abordare, o alta atitudine. De cand am intrat in politica promit ce pot, iar ce promit, fac. Nu o sa ma auziti cu tot felul de promisiuni, astazi pe economie, maine pe sanatate. Daca am spus ca vin la Bucuresti fiindca vreau sa fac alt tip de politica, asta o sa fac.

UPDATE 21.45: Despre intrarea in recesiune si tipul de Presedintie pe care si-l doreste

Eu nu cred in show-uri galagioase, vreau o Presedintie cu mai putin spectacol. E pacat ca avem recesiune, dar nu e un lucru care trebuie dezbatut cu tam-tam. Trebuie sa gandim solutii pentru asta. In cursul saptamanii viitoare voi prezenta programul meu de candidat. Nu reinventam roata, majoritatea principiilor le-am prezentat. Este important pentru mine sa merg si sa aflu ce doresc oamenii.

UPDATE 21.37: Despre parcursul profesional

Nu e simplu sa transformi un oras intr-un rezultat de succes. Ce am facut in Sibiu arata ce fel de gandire am si ce am realizat in Sibiu este cartea mea de vizita. Nimeni nu poate sa faca o scoala de presedinte. Daca luam candidatii si vedem fiecare ce a facut, putem urmari prestatia Guvernului Ponta, care a adus tara in recesiune. Oamenii asta urmaresc. Important e sa vina cineva care are o carte de vizita de succes.

UPDATE 21.33: Despre numarul mare de candidati din zona de dreapta

Nu ne ingrijoreaza si nu ne creeaza nicio problema. Am spus-o mai demult si cred in acest lucru: candidatura la prezidentiale este un instrument foarte puternic pentru un partid de a se profila chiar daca variant optima ar trebui sa fie cu cinci candidati astfel incat oamenii sa-si poata focusa atentia asupra candidatului din dreapta sau din stanga ca sa existe o competitie plina de continut. La noi, aproape toate formatiunile tin sa aiba un candidat. Acest lucru nu ne ingrijoreaza, nu ne creeaza problem si cu siguranta electoratul va sti foarte bine cum sa se prezinte.

UPDATE 21.07: Despre cine este candidatul dreptei

Este cert, sunt candidatul dreptei, sunt candidatul dreptei realizata prin fuziunea PDL cu PNL. Totusi, in toate sondajele noi reprezentam in jur de 30 la suta din optiunile electoratului din Romania si cred ca putem sa spunem ca noi suntem dreapta. Sigur, si alte formatiuni se autodefinesc ca formatiuni de dreapta, este dreptul lor absolute legitim si noi nu contestam acest lucru, dar cred ca una este sa reprezeinti o formatiune care are peste 30 la suta din optiunile electoratului si cu totul alta sa te prezinti ca un partid care are 5-6 la suta.

Nu este de ajuns, de aceea dorim sa luptam in continuare pentru a le arata oamenilor ce vrem de fapt noi, noul partid de centru-dreapta, ce vrem noi, de ce vrem sa ajungel la guvernare, pentru ca noi asta vrem in defiitiv.

STIRE INITIALA: Presedintele PNL si candidatul ACL la alegerile prezidentiale, KLAUS IOHANNIS, este invitat la Digi 24 de la ora 21.00.

KLAUS IOHANNIS si-a inceput, luni, turneul electoral cu o intalnire cu membrii filialelor PNL si PDL din Bucuresti si Ilfov care a avut loc de la ora 16.00 la Romexpo. In cadrul intalnirii, KLAUS IOHANNIS si-a prezentat programul politic si a trecut in revista etapele pe care echipele de campanie trebuie sa le parcurga pana la demararea oficiala a campaniei electorale.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Vreau sa fiu un PRESEDINTE MEDIATOR si INTEGRATOR

mondonews.ro va transmite principalele declaratii ale presedintelui PNL.

Citeste si: Klaus Iohannis se intalneste luni cu filialele PNL si PDL din Bucuresti si Ilfov. Marti se va afla la Alba Iulia