KLAUS IOHANNIS, in vizita la TNB: Sper sa devina un PALAT AL CULTURII

Teatrul National Bucuresti (TNB) este o bijuterie pentru Romania, a afirmat joi presedintele KLAUS IOHANNIS, dupa ce a vizitat TNB, apreciind ca odata redeschis teatrul va deveni un PALAT AL CULTURII in adevaratul sens al cuvantului.

“Este o realizare deosebit de frumoasa. Sunt impresionat si cred ca pot sa imi permit aceasta evaluare fiindca in ultimii ani am devenit un om apropiat teatrului romanesc. Am fost in teatrul vechi, acum am vazut teatrul refacut si este o bijuterie si nu numai pentru Capitala, este o bijuterie pentru Romania. Refolosirea, reutilarea multor spatii a permis crearea unor sali care nu au existat inainte, sali cu un aspect foarte modernist, care vor fi cautate de multi regizori. Sunt convins ca odata redeschis in aceasta forma TNB va deveni, ceea ce sper ca nu se supara nimeni, un palat al culturii, nu numai teatru, ci un palat al culturii in adevaratul sens al cuvantului”, a declarat KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: IOHANNIS a SEMNAT Legea pentru CONSTITUIREA STRUCTURILOR de CONDUCERE si de FORTE pentru NATO

El i-a felicitat pe reprezentantii TNB, echipa care a lucrat la refacerea institutiei, si teatrul care a suportat un santier timp de multi ani.

Seful statului a spus ca va veni cu siguranta la o piesa de teatru.

Presedintele KLAUS IOHANNIS a vizitat joi cateva sali ale TNB si a participat pentru cateva minute la repetitia spectacolului “Insir’te margarite”. El s-a fotografiat cu actorii si a discutat cu acestia.

Vizita presedintelui a durat 45 de minute, el fiind insotit si de directorul general al TNB, ION CARAMITRU.

Citeste si: IOHANNIS: Trebuie sa ne asiguram ca viitorul PARLAMENT va coopera pe deplin cu JUSTITIA

Sambata va fi redeschisa Sala Mare a TNB, moment care marcheaza finalizarea unui amplu proces de reconstructie, reabilitare si modernizare a Teatrului National “I. L.Caragiale” din Bucuresti.

Sala Mare va fi inaugurata cu premiera spectacolului “Insir’te margarite”, dupa Victor Eftimiu, in regia lui Dan Puric.

Sursa foto: voceatimisului.ro