KLAUS IOHANNIS, catre femeile liberale: Ati inteles mai REPEDE si mai PROFUND politica in secolul XXI

Presedintele ales, KLAUS IOHANNIS, le-a transmis vineri femeilor liberale ca au inteles mai BINE, mai REPEDE si mai PROFUND ce inseamna politica in secolul XXI.

“De foarte multe ori in politica romaneasca, locul si importanta doamnelor este blamata, dar nu realizata. Faptul ca in acest mediu reusiti sa va impuneti. si nu numai atat, reusiti sa obtineti rezultate remarcabile, este un lucru exceptional de bun si va felicit. Este foarte important pentru noi toti sa continuati fiindca, dupa parerea mea, dupa parerea mea, ati inteles mai REPEDE, mai BINE si mai PROFUND ce inseamna politica in secolul XXI. Inseamna o mai mare apropiere de oameni, inseamna organizatii care functioneaza mai direct si inseamna organizatii care functioneaza in asa fel incat sa vina in intampinarea alegatorilor nostri. Aceste lucruri sunt vitale pentru orice partid care doreste sa ramana sau sa devina semnificativ in deceniile urmatoare. Avem semne bune, semne foarte clare, ca PNL, cel realizat prin fuziune in aceasta vara, este primul partid mare din Romania care se reformeaza din interior, asa cum trebuie sa se intample cu un partid al secolului XXI, un partid care vrea sa conduca destinele Romaniei pentru foarte multi ani. Dumneavoastra trebuie sa ramaneti implicate foarte activ in acest proces de reformare in cadrul noului PNL”, a declarat KLAUS IOHANNIS la intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantele Organizatiei de femei a noului PNL.

Citeste si: LIVE TEXT ALINA GORGHIU ESTE NOUL PRESEDINTE INTERIMAR al PNL! DECLARATII

El a reiterat mesajul pe care l-a transmis in campania pentru alegerile prezidentiale cu privire la faptul ca oamenii asteapta altfel de politica.

“Votul de pe 2 si de pe 16 noiembrie, in afara de faptul — evident imbucurator — ca m-a dus la Presedintie, ne-a aratat cateva lucruri foarte clare: oamenii asteapta altfel de politica, care poate fi facuta numai de altfel de partide. Nu putem sa trimitem clasa politica acasa si sa o scoatem din sertar pe cea de rezerva fiindca nu exista asa ceva, dar putem sa facem un lucru foarte simplu: sa reformam partidele in asa fel incat sa functioneze mai bine, mai transparent, mai aproape de cetatean”, a mai spus KLAUS IOHANNIS.

El considera ca politicienii nu trebuie sa faca numai ce le cer oamenii concret, pentru ca “alegatorul nu vine cu viziune, cu viziune vine politicianul, dar conexiunea intre politician si alegator trebuie sa fie mult mai profunda, mult mai transparenta, mult mai empatica” si atunci “doamnele impreuna cu PNL vor avea un succes foarte mare”.

“Deja evolutia pe care ati avut-o in preferintele electoratului este uimitoare, imi permit sa spun acest lucru. Daca vedem de unde am pornit in preajma europarlamentarelor si vedem unde am ajuns astazi cred ca pentru un partid politic este un progres uimitor, semnificativ si incurajator. De cealalta parte, arata ceva ce trebuie sa aprinda un semnal de alarma la orice politician: arata un nivel de asteptare foarte mare si atunci trebuie sa devenim atat de buni incat sa satisfacem acest nivel de asteptare. Rolul dumneavoastra este foarte mare in acest proces de reformare, reinnoire, modernizare”, a mai spus KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: Alina Gorghiu candideaza la sefia PNL. Klaus Iohannis si-a anuntat sustinerea

“Noul PNL este nou, asa cum se spune, nu putem sa pornim de la premisa ca in mod automat cele doua echipe, fostul PNL si fostul PDL, vor deveni o echipa coerenta care functioneaza automat. Nu se va intampla asa ceva. Pentru asta trebuie muncit mult si cu un obiectiv clar si ferm sa se intample aceasta contopire a celor doua echipe in una mai mare, mai buna si mai performanta. Este lucrul pe care mi-l doresc eu pentru partidul meu de suflet”, a incheiat KLAUS IOHANNIS.