KLAUS IOHANNIS, intalnire luni cu DONALD TUSK, presedintele Consiliului European

Presedintele KLAUS IOHANNIS se va intalni, luni, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Consiliului European, DONALD TUSK.

Presedintele KLAUS IOHANNIS si presedintele Consiliului European, DONALD TUSK, discuta in timpul unei intalniri oficiale, la Bruxelles (15 ianuarie 2015)

Potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale, seful statului il va primi pe oficialul european la ora 18,15. De la ora 18,20 sunt programate convorbiri oficiale, iar la ora 19,00 cei doi vor sustine o declaratie comuna de presa.

Tot luni, presedintele KLAUS IOHANNIS va participa la evenimentul de lansare a Dezbaterii Nationale privind Educatia si Cercetarea din Romania pentru perioada 2016-2017.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu PETRO POROSENKO la MUNCHEN

IOHANNIS va participa, pe 18 si 19 februarie, la reuniunea Consiliului European si la summitul Partidului Popular European (PPE).

Potrivit unor surse oficiale, este posibil ca la Consiliul European sa se incheie un acord politic cu privire la Brexit.

“Iesirea Marii Britanii din UE ar fi un mare risc pentru dezintegrarea Uniunii. Interesul Romaniei este ca UE sa supravietuiasca”, au afirmat sursele mentionate.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS PARTICIPA LA CONFERINTA DE SECURITATE DE LA MUNCHEN. UPDATE

De asemenea, se doreste ca in ceea ce priveste solutiile referitoare la limitarea beneficiilor sociale de catre Marea Britanie sa nu discrimineze cetatenii celorlalte state europene in raport cu cei britanici si sa nu se aplice retroactiv.

 Sursa foto: agerpres