KLAUS IOHANNIS: Investitia in EDUCATIE merita facuta indiferent de cate eforturi sunt necesare

KLAUS IOHANNIS, presedintele Partidului National Liberal (PNL) si prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale (ACL), a declarat, cu ocazia Zilei Internationale a Profesorilor care are loc duminica 5 octombrie, ca “investitia in educatie este o investitie in viitor si merita facuta indiferent cate eforturi si resurse financiare sunt necesare”.

KLAUS IOHANNIS a mai declarat ca perioada petrecuta in invatamant a fost una dintre cele mai frumoase din viata sa, candidatulul Aliantei Crestin Liberale (ACL), spunand ca EDUCATIA este unul dintre domeniile care va beneficia de tot sprijinul sau in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS si-a lansat volumul autobiografic “PAS CU PAS”, in prima zi a campaniei electorale 

“In cadrul programului meu prezidential, educatia reprezinta o prioritate, iar viziunea mea este centrata pe respectul care trebuie acordat dascalilor, ca si pe constientizarea faptului ca niciun alt sistem nu are capacitatea sa schimbe lucrurile atat de profund. Pentru ca invatamantul romanesc sa ajunga performant, este necesara o abordare care sa porneasca de la o decizie luata consensual, care sa fie asumata pe termen lung, cel putin de catre principalele partide parlamentare.

Pentru a avea un sistem de educatie performant, consider ca avem nevoie, in prima etapa, ca segmentul preuniversitar sa nu fie bazat exclusiv pe formule de acumulare de informatii, ci pe imbinarea teoriei cu practica. Astfel, sunt valorificate abilitatile si competentele fiecarui elev. Ulterior, in cadrul segmentului universitar, prioritara ar trebui sa fie acumularea masiva de competente, care sa permita specializarea, in mod real, intr-un domeniu.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS si-a lansat volumul autobiografic “PAS CU PAS”, in prima zi a campaniei electorale 

Un proiect complet pentru sistemul de educatie trebuie sa includa, de asemenea, si corelarea educatiei cu cercetarea, pentru atingerea performantei in zona de inalte tehnologii. In plus, Romania are nevoie de mecanisme de incurajare a educatiei continue, pentru adaptarea permanenta la nevoile unei piete a muncii tot mai dinamice”, a declarat Iohannis.

Sursa foto: adevarul.ro