IOHANNIS si-a lansat candidatura la prezidentiale: “Viziunea mea, ca PRESEDINTE – Romania lucrului bine facut!”

KLAUS IOHANNIS si-a lansat, sambata, in Piata Victoriei, CANDIDATURA la alegerile prezidentiale, in cadrul unui miting in Piata Victoriei. IOHANNIS a spus ca viziunea sa este “Romania lucrului bine facut”, intrand in competitie cu gandul “sa facem din Romania o tara care stie ce vrea si care poate ceea ce vrea” si ca isi provoaca contracandidatii la o dezbatere serioasa.

“Viziunea mea, ca PRESEDINTE al Romaniei, poate fi spusa simplu, dar cuprinzator: Romania lucrului bine facut! (…) Eu va spun cu toata convingerea: in Romania se poate! Am intrat in competitia prezidentiala cu acest gand: sa facem din Romania o tara care stie ce vrea si care poate ceea ce vrea! O Romanie a lucrului bine facut!”, a spus IOHANNIS.

El s-a referit in acest sens la “o tara care merge inainte pe drumul ei european si euroatlantic”, “care isi pune banii sa produca dezvoltare economica, locuri de munca bine platite, si nu ii pierde in cateva buzunare de partid”, “care incurajeaza initiativa, si nu o sufoca prin taxe si impozite fara noima”, “care gaseste solutii durabile la sistemul de pensii, nu una care se imprumuta an de an pentru a le plati”, “care investeste in oameni, in educatia lor, care isi tine acasa specialistii din economie, din cercetare, din sanatate, pretuindu-le pregatirea si munca”, “o tara in care oamenii nu mor cu zile pentru ca sistemul de sanatate e bolnav”, “o tara care nu isi vinde resursele pe bani marunti”, “o tara in care progresul natiunii si al fiecarei familii este masurabil de la an la an, in care speranta de viata creste si oamenii spun cu drag acasa”.

IOHANNIS a mai spus ca ii provoaca pe contracandidatii sai la o dezbatere “serioasa”. Potrivit organizatorilor, au fost asteptate la miting aproximativ 50.000 de persoane din toate filialele PNL si PDL din tara.

Stire initiala:

“La nivelul conducerii PPE am urmarit cu stupoare ce a facut guvernul premierului Ponta din Romania prin ordonantele sale de urgenta care eludeaza statul de drept (….). Am asistat siderati la declaratiile halucinante ale premierului Ponta, actualmente candidat la Presedintie, ce compara mandatul actualului presedinte cu atrocitatile naziste.

O astfel de exprimare absurda rar gasesti la vreun lider european, iar noi in Europa nu toleram astfel de abordari politicianiste”, a declarat secretarul general al PPE, ANTONIO LOPEZ ISTURIZ, in deschiderea mitingului ACL de lansare a lui KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: PNL: DE CE ANI A AVUT NEVOIE DE UN AN SA FORMULEZE RECURS IN CAZUL IOHANNIS? HORIA GEORGESCU ISI DEPASESTE ATRIBUTIILE

Liderul PPE a facut mai multe referiri la premierul Victor Ponta, sustinand intre altele ca acesta “arunca cu pomeni electorale in dauna investitiilor”.

El a criticat lansarea pe stadion “in stil comunist” a lui Ponta si a sustinut ca acesta “nu poate si nu trebuie sa devina presedinte al Romaniei”.

LOPEZ ISTURIZ le-a spus celor din Piata Victoriei ca IOHANNIS este “cea mai puternica arma pe care o aveti la indemana impotriva guvernului de stanga”. “Cu IOHANNIS, Romania va ramane in Europa, nu va vira in Eurasia”, a spus secretarul general al PPE.

El i-a asigurat pe cei de la ACL de sprijinul PPE “in aceasta batalie politica de care depinde viitorul Romaniei si, de ce nu, viitorul Europei”.

Secretarul general al PPE si-a incheiat discursul in limba romana: “Viitorul ne apartine, viitorul apartine lui IOHANNIS. Ii doresc mult succes”.

Mitingul ACL organizat in fata Guvernului a inceput chiar la ora 11.00, asa cum era programat, “gazda” a evenimentului fiind cantaretul Aurelian Temisan.

Temisan a incercat sa-i anime pe simpatizantii celor doua partide veniti unii de ore bune in Piata Victoriei, el trecand in revista filialele locale si intrebandu-i pe participanti daca sunt “energici” si pregatiti de lansarea candidatului lor la prezidentiale.

Acesta i-a introdus apoi pe scena pe liderii PDL si PNL, Vasile Blaga si KLAUS IOHANNIS, “impreuna in marea lupta”.

Potrivit organizatorilor, sunt asteptate la miting aproximativ 50.000 de persoane din toate filialele PNL si PDL din tara.

Liderii ACL au convenit ca evenimentul de lansare a candidaturii lui IOHANNIS la prezidentiale sa aiba loc in Piata Victoriei, in incercarea de a marca ideea confruntarii dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS ISI VA LANSA CANDIDATURA LA PREZIDENTIALE SAMBATA, PRINTR-UN MITING AL ACL IN FATA GUVERNULUI

Manifestarea este programata sa dureze aproximativ o ora si jumatate.

Organizatorii precizau ca lansarea va fi ”un eveniment clasic de campanie”, in care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului. Inaintea candidatului ACL, va sustine un discurs presedintele PDL, Vasile Blaga, seful de campanie al lui Iohannis.

La miting sunt programati sa mai vorbeasca primarul Aradului, Gheorghe Falca (PDL), secretarul general al PNL, Marian Petrache, prim-vicepresedintele PDL Mihai Razvan Ungureanu, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu si purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu.