Klaus Iohannis a dat autografe aproape 3 ore, dupa ce si-a lansat cartea “Pas cu pas” la Targul Gaudeamus. VIDEO

Presedintele ales Klaus Iohannis si-a lansat, miercuri, volumul autobiografic “Pas cu pas”, la Targul International de carte Gaudeamus. Mii de persoane s-au adunat in fata standului editurii „Curtea Veche“, care a publicat autobiografia noului presedintele al romanilor, Klaus Iohannis. Volumul „Pas cu pas“, publicat inca din campania electorala, dar si sesiunea de autografe promisa de liderul PNL, la finalul discursului, au atras mii de romani veniti sa-l vada in carne si oase pe cel care le-a devenit presedinte. Cu mai bine de o ora inainte de lansare, simpatizantii lui Iohannis formasera deja doua randuri care se intindeau, pe zeci de metri, pana la etajul intai al pavilionului “Romexpo”, care a gazduit targul.

UPDATE ora 21.05: Klaus Iohannis a semnat si ultima carte la Targul Gaudeamus. In total a dat peste 2.500 de autografe, la capatul a trei ore. Klaus Iohannis a declarat: “Sunt impresionat, m-am bucurat foarte foarte mult pentru fiecare care a venit cu cartea la semnat. Primul pix a cedat, dar al doilea mai merge. Atata vreme cat au venit oameni si au stat cateva ore sa ajunga in fata mea sa semnez cartea, mi s-a parut normal sa stau sa semnez si ultima carte”.

Intrebat de jurnalisti dee ce “Pas cu pas”, Iohannis a raspuns: “Pentru ca ‘Pas cu pas’ se construieste si o viata si o tara”.

UPDATE ora 20.35: Klaus Iohannis a semnat peste 2.000 de autografe. La aceasta ora, presedintele ales al romanilor inca da autografe vizitatorilor veniti la Targul Gaudeamus, al carui program a fost prelungit. De mentionat ca Iohannis da autografe de aproape trei ore!

“Va multumesc tuturor ca ati venit. E o surpriza sa gasesc atata lume aici. Sunt bucuros ca ma asteapta multa lume. Bine v-am gasit”, a spus Klaus Iohannis la intrare. “Aveti o coada infernala la autografe”, i-a spus un reporter, iar Klaus Iohannis i-a raspuns: “Asta e semn bun! Sunt impresionat!”.

“Eu sunt obisnuit sa intru si in librarii si sa merg si la targuri de carte, de obicei se vad bine cartile si rar oamenii. Astazi se vad bine oamenii si sper si cartile. In mine veti avea un presedinte care reconecteaza cartea la om si omul la carte, in special tanarul”, a spus Iohannis, care a afirmat ca este “important sa dam un semnal prin carte si prin cultura”, deoarece “cultura ne salveaza”.

Despre cartea spune, spune ca a gandit-o ca o metoda pentru a se face “putin mai bine cunoscut”, dar marturiseste ca nu a avut “nici ambitii literare, nici doctrinare” cand s-a apucat sa o scrie. 

Citeste si: Financial Times: Victoria lui Klaus Iohannis, cel mai bun eveniment politic din Europa

“Am vrut sa creez un mediu prin care sa arat oamenilor cum am evoluat in viata publica, care sunt valorile mele aduse din familie, scoala, cercul de prieteni, cum am vazut eu dezvoltarea in spatiul public

Aceste lucruri le veti gasiti in cartea mea, ceea ce nu o sa gasiti este senzationalul. Sunt un om nesenzational, nu am niciun un eveniment senzational de relatat cum nici nu cred ca senzationalul este de abordat in politica atunci cand vrei sa te dedici comunitatii”, a declarat acesta.

Klaus Iohannis a precizat ca nu isi doreste sa dea nicio lectie prin aceasta carte si nici sa fie “un mijloc de a transmite o reteta a succesului”.

De notat ca sute de oameni au stat la coada pentru un autograf pe cartea tiparita de Curtea Veche Publishing si care costa 15 lei.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS A FOST SUNAT DE CANCELARUL GERMAN ANGELA MERKEL

Iata cateva instantanee de la sosirea lui Klaus Iohannis la Targul Gaudeamus.

Foto: Adevarul