KLAUS IOHANNIS si-a dat DEMISIA de la PRIMARIA SIBIULUI: Le multumesc, din suflet, sibienilor!

Klaus Iohannis

Presedintele ales al Romaniei, KLAUS IOHANNIS,  va DEMISIONA din functia de PRIMAR al municipiului SIBIU, marti, potrivit unui anunt al Primariei facut inca de saptamana trecuta. Evenimentul va avea loc in timpul unei conferinte de presa pe care Iohannis o va sustine incepand cu ora 13.00 la sediul primariei.

UPDATE 13.05: “Astazi mi-am depus mandatul de primar al Sibiului. Vreau sa le multumesc sibienilor care timp de 14 ani si jumatate mi-au acordat de 4 ori increderea lor. Dintr-un orasel de provincie prafuit am transformat impreuna orasul intr-o capitala europeana a Culturii, dar si un oras respectat in Romania si nu numai. Vreau sa le multumesc inca o data sibienilor, dar si colegilor fara de care nu s-ar fi putut realiza nimic din toate acestea. Le multumesc si ziaristilor pentru ca au facut aceste lucruri cunoscute. Cand spun acasa, spun Sibiu. Cu siguranta ca voi reveni aici, de ori de cate ori va fi nevoie”, a declarat Klaus Iohannis.

“Voi face o vizita privata in Statele Unite ale Americii in viitorul imediat urmator”, a mai spus Klaus Iohannis, care nu a vrut sa comenteze nimic la intrebarea jurnalistilor legata de stabilirea echipei de consilieri prezidentiali, multumindu-se sa declare ca informatia va fi facuta publica atunci cand se vor lua deciziile.

KLAUS IOHANNIS este PRIMAR al municipiului SIBIU din anul 2000. Atributiile primarului au fost preluate de viceprimarul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Astrid Fodor, care este, totodata, considerata unul dintre favoriti in viitoarele alegeri pentru functia de edil al Sibiului.

Astfel, dupa ce Iohannis isi va depune demisia, consilierii trebuie sa aleaga prin vot secret un primar interimar dintre cei doi viceprimari: Astrid Fodor de la FDGR si Virgil Popa de la PNL. 

Potrivit unor publicatii locale exista posibilitatea ca dupa vacantarea postului, care poate dura pe o perioada de pana la 90 de zile, primaria din Sibiu sa functioneze fara edil pana in 2016 cand vor avea loc alegerile locale.

CITESTE SI: PROCEDURA DEMISIEI lui KLAUS IOHANNIS de la PRIMARIA SIBIULUI 

KLAUS IOHANNIS a fost ales PRIMAR al municipiului SIBIU, la 30 iunie 2000, in al doilea tur de scrutin, din partea FDGR. In 2004 a fost reales cu 88,7 la suta din voturi. La alegerile locale din 2008 a obtinut un nou mandat de primar, intrunind 83,2 la suta din optiuni. De asemenea, a fost reales in functia de PRIMAR AL SIBIULUI la alegerile locale din 10 iunie 2012.

A initiat numeroase contacte cu investitori straini si cu oficiile Uniunii Europene (UE). Sub angajamentul sau, municipiul Sibiu a fost numit Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2007 (impreuna cu Luxemburg).

CITESTE SI: Iohannis: Voi demisiona cu 5 minute inainte de depunerea juramantului

Sursa foto: jurnalul.ro