KLAUS IOHANNIS l-a ELIBERAT din FUNCTIE pe GEORGE SCUTARU. MOTIVUL schimbarii

Presedintele KLAUS IOHANNIS a semnat vineri un decret prin care l-a ELIBERAT din fonctie pe GEORGE SCUTARU, consilier prezidential pentru securitate nationala, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

UPDATE 14.17: Purtatorul de cuvant al presedintiei, Tatiana Niculescu Bran, a declarat ca GEORGE SCUTARU a demisionat din functie din motive persoanle.

In locul sau a fost numit printr-un alt decret ION OPRISOR.

Generalul ION OPRISOR este consilier de stat la Secretariatul Consiliului Suprem pentru Apararea Tarii din timpul mandatul fostului presedinte TRAIAN BASESCU

Citeste si: Consilierii lui Klaus Iohannis: Un scriitor, fosti ministri, deputati si profesori

GEORGE SCUTARU, care fusese desemnat responsabil cu redactarea Strategiei Nationale de Aparare, a fost vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor. GEORGE SCUTARU a fost ales deputat de Buzau in Parlamentul Romaniei, din partea Partidului National Liberal, in legislaturile 2004-2008 si 2008-2012. In mandatele 2008-2012 si 2012-2016 a fost ales deputat in colegiul uninominal 1 Buzau.

Citeste si: GEORGE SCUTARU si-a dat DEMISIA de la CAMERA DEPUTATILOR

Intre anii 1993 su 1995, GEORGE SCUTARU a fost redactor al sectiei “Politica Interna” la Agentia Mediafax , iar apoi corespondent ProTV si Mediafax la Moscova (1995-1998). In perioada 1998-2001 a facut consultanta politica si de imagine, in calitate de consilier de imagine al presedintelui Aliantei pentru Romania, TEODOR MELESCANU.