KLAUS IOHANNIS l-a numit pe DANIEL HORODNICEANU la sefia DIICOT

Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS l-a numit pe DANIEL HORODNICEANU la sefia DIICOT. Seful statului a semnat, marti,  decretul de numire a noului sef al DIICOT – DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU.

DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU a fost desemnat de Ministerul Justitiei si a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Presedintele Romaniei, domnul KLAUS IOHANNIS, a semnat marti, 19 mai a.c., Decretul pentru numirea domnului DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pe o perioada de 3 ani.

CITESTE SI: DANIEL HORODNICEANU, AVIZ FAVORABIL pentru functia de sef al DIICOT. ROBERT CAZANCIUC: Este cea mai buna propunere. UPDATE 

Departamentul de Comunicare Publica

19 Mai 2015”

DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU s-a nascut la 26 mai 1974. In 1996 a absolvit cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii ”Mihai Kogalniceanu” din Iasi, ca sef de promotie. Din 1997, este licentiat in drept al Universitatii ”L. Blaga” din Sibiu.

DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU a ocupat functiile de: consilier juridic in cadrul Consiliului Judetean Iasi (august-decembrie 1998); procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Falticeni (ianuarie 1999-mai 2000); procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani (iunie 2000 — iunie 2002); procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi (iunie 2002 — octombrie 2005); procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, Biroul Teritorial Iasi (noiembrie 2005 — iunie 2006); procuror-sef al Biroului Teritorial Iasi din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (iunie 2006 — iunie 2009); procuror in cadrul Serviciului Teritorial Iasi in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (iunie 2009—iunie 2012).

In iunie 2012, DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU a devenit procuror-sef in cadrul Serviciului Teritorial Iasi in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In octombrie 2005, DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU a fost numit de CSM ca formator de auditori de justitie in cadrul Institutului National al Magistraturii. In noiembrie 2007, a devenit formator in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului al Institutului National al Magistraturii.

In perioada 15-19 aprilie 2008, DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU a participat la conferinta anuala organizata de Universitatea Stanford din California sub egida ”Forum of Contemporary Europe”, cu lucrarea ”Traficul de femei in Europa postcomunista”.

Din septembrie 2014, DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU este formator in vederea realizarii proiectului ”Consolidarea capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale”, in cadrul Norway Grants — Programme RO 24 Strenghtening Judicial Capacity and Cooperation.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a solicitat STENOGRAMA interviului dat de HORODNICEANU la CSM 

DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU a publicat lucrarile: ”Ghid de audiere a copilului in procedurile judiciare”, carte tiparita in 1.000 de exemplare cu sprijinul Reprezentantei UNICEF in Romania, sub coordonarea prof. dr. Mona Pivniceru si conf. dr. Catalin Luca; ”The importance of compensation in traficking woman issue” in anuarul de lucrari pe anul 2009 al Forum of Contemporary Europe la Universitatea Stanford din statul California; ”Asistenta victimelor — capitolul Protectia victimelor. Analiza legislativa”, lucrare publicata in 1.500 de exemplare sub egida Comisiei Europene in cadrul Programului de vecinatate Romania — Republica Moldova.

A obtinut calificativul ”foarte bine” in toti anii de activitate in Ministerul Public. Vorbeste fluent limbile engleza si franceza. Este casatorit si are trei copii.

Sursa foto: realitatea.net