KLAUS IOHANNIS l-a primit luni, la Cotroceni, pe HANS KLEMM, noul ambasador al SUA in Romania

Noul ambasador agreat al SUA in Romania, HANS KLEMM, a fost primit, luni, la Cotroceni, de catre presedintele KLAUS IOHANNIS, in cadrul unei ceremonii scurte de preluare a functiei.

“Bine ati venit in Romania. Este o placere sa va primesc aici”, a afirmat IOHANNIS, dupa ce HANS KLEMM si-a prezentat scrisoarea de acreditare ca ambasador in Romania, informeaza Agerpres.

Tot in cursul zilei de luni luni, noul ambasador al Statelor Unite a fost primit si de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, cei doi oficiali discutand despre proiectele strategice de tipul celui de la Deveselu, dar si despre includerea Romaniei in Programul Visa Waiver.

CITESTE SI: Noul ambasador al SUA: Telul meu este sa consolidez PARTENERIATUL nostru pentru SECURITATE

“Schimbul de opinii dintre cei doi oficiali a evidentiat nivelul excelent si privilegiat al relatiilor romano-americane, care in acest an aniverseaza 135 de ani de existenta”, ministrul roman al Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU exprimand “aprecierea fata de contributia SUA la asigurarea securitatii Romaniei”, se arata intr-un comunicat al MAI.

CITESTE SI: HANS G. KLEMM, NOUL AMBASADOR AL SUA IN ROMANIA, A DEPUS JURAMANTUL

Intr-un mesaj video postat pe contul de Facebook al Ambasadei SUA, KLEMM spune ca nu este strain de cultura, istoria si limba romana datorita regretatului profesor universitar roman Matei Calinescu, cel care l-a indrumat in anii studentiei.

Sursa foto: jurnalul