Klaus Iohannis, la TV5 Monde: Coruptie in Romania exista, este o amenintare la adresa securitatii nationale

Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue la scara mare si cred ca de la inceputul mandatului meu am dat semnale foarte clare in acest sens, a declarat presedintele Klaus Iohannis intr-un interviu acordat postului francez TV5 Monde, transmit agentiile de presa.

“Nu intamplator lupta anticoruptie a fost una dintre temele cele mai importante ale campaniei mele prezidentiale. Coruptie in Romania exista, aceasta este o amenintare la adresa securitatii nationale”, a spus Iohannis, adaugand ca aceasta este prezenta si “in sferele cele mai inalte ale politicii romanesti”.

“Sigur, in ultimii ani s-au facut pasi importanti in lupta impotriva coruptiei. Avem rezultate notabile, avem politicieni si functionari care au fost condamnati pentru acte de coruptie si cred ca astfel avem dovada certa ca nu este doar o dorinta (de a lupta impotriva coruptiei), este un fapt. Lupta exista deja pentru a o eradica. Este important sa-i aratam acest lucru poporului roman. Trebuie inca sa facem eforturi, o stiu, si aici sunt hotarat sa sprijin aceste institutii care combat coruptia”, a mai declarat seful statului roman.

Citeste si: IOHANNIS: VIITORUL ROSIEI MONTANE TREBUIE GANDIT IN ACORD CU NORMELE EUROPENE DE MEDIU, DAR SI CU OPINIILE SPECIALISTILOR

El a precizat ca presedintele are anumite parghii in acest sens, precum numirea procurorului sef al DNA, dar si ca el poate “sa-si arate determinarea in modul in care abordeaza public aceste chestiuni”.

“Si cred ca, de la inceputul mandatului si pana acum, am ajuns sa transmit cateva semnale foarte clare. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue cu intensitate mare, si putem deja constata acest lucru”, a mai afirmat Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS SI-A AMANAT VIZITA IN GERMANIA