KLAUS IOHANNIS, mesaj cu ocazia Zilei Mondiala a MONUMENTELOR SI SITURILOR. FOTO in articol

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, MENTINERE, INCREDERE, ICCJ, DNA, ACUZATII, GRESEALA, PERSOANE, CONDUCEREA SISTEMULUI JUDICIAR, SPETA, CALIN POPESCU TARICEANU, JUSTITIE, SCRISOARE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis sambata un mesaj de Ziua Mondiala a MONUMENTELOR SI SITURILOR, marcata in fiecare an pe 18 aprilie.

KLAUS IOHANNIS se alatura campaniei UNESCO de condamnare a distrugerilor patrimoniului universal de catre gruparea Statul Islamic.

Citeste si: Gruparea STATUL ISLAMIC distruge ruinele ORASULUI ANTIC HATRA

“18 Aprilie este Ziua Mondiala a Monumentelor si Siturilor. In aceasta zi, ma alatur apelului UNESCO ‪#‎Unite4Heritage, care condamna distrugerile patrimoniului universal din Orientul Apropiat si calificarea lor drept crime de razboi. Ii invit pe toti cei care vor ca si generatiile viitoare sa se bucure de valorile universale ale trecutului sa se alature campaniei initiate de UNESCO”, a scris KLAUS IOHANNIS pe Facebook, alaturi de o fotografie cu Piata Mare din Sibiu.

Citeste si: STATUL ISLAMIC continua DISTRUGERILE. Membrii gruparii au intrat cu BULDOZERELE in fosta CAPITALA ASIRIANA NIMRUD

Campania #Unite4Heritage vizeaza in principal, dar nu exclusiv, tarile arabe, ca un raspuns la atacurile fara precedent asupra patrimoniului cultural si al diversitatii culturale din regiune. UNESCO a condamnat distrugerea iremediabila a peisajelor si a obiectelor de arta, persecutia civililor pe motive etnice si religioase, violarea drepturilor omului. #Unite4Heritage se doreste a fi o alternativa la propaganda realizata de extremisti in mediul online.

Sursa foto: facebook.com