KLAUS IOHANNIS: Nimic nu este pierdut in privinta OUG 55. Lucrurile se pot INDREPTA daca se doreste

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, declara ca faptul ca OUG 55 care permite migratia alesilor locali nu a intrunit numarul necesar de voturi in Camera Deputatilor arata ca “nimic nu e pierdut” si ca “lucrurile se pot INDREPTA daca se doreste acest lucru”.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, despre faptul ca OUG 55 nu a trecut la vot in Camera Deputatilor, Iohannis a raspuns ca “nimic nu e pierdut”.

Citeste si: Ponta, infrant de Opozitie! Ordonanta traseistilor, respinsa de Camera Deputatilor

“A fost surpriza placuta a zilei de astazi, dupa surpriza neplacuta a zilei de ieri, de la Curtea Constitutionala, care a preferat sa judece forma si nu fondul. Astazi, iata ca parlamentarii au aratat ca democratia este vie in Romania. Nici macar PSD-istii nu au sprijinit toti ordonanta domnului prim-ministru Victor Ponta, ordonanta pe care, in continuare, o consideram neavenita. Acest vot arata ca nimic nu este pierdut. Lucrurile se pot INDREPTA daca se doreste acest lucru. Se pare ca avertismentul nostru a fost auzit. Mai multa lume a votat contra sau s-a abtinut si sper sa avem o situatie asemanatoare si atunci cand se discuta aceasta ordonanta in Senat”, a spus liderul liberal, potrivit Mediafax.

Iohahnis a adaugat ca, daca si Senatul respinge OUG 55, se va intampla “ceea ce trebuia sa se intample de la inceput: sa nu existe”.

Intrebat ce se va intampla cu primarii care au trecut intre timp la alte partide, Iohannis a raspuns: “Domniile lor vor fi exact in situatia despre care i-am avertizat: in nelegalitate, isi vor pierde mandatele, simplu!”.

Citeste si: ALINA GORGHIU: ACL a inregistrat astazi o victorie. Traseismul legiferat de Ponta prin ordonanta a fost respins!

“Premierul Ponta probabil s-a gandit sa-i incurajeze spunand ca nu isi pierd mandatele, dar ordonanta respinsa ii pune pe primarii care au migrat in situatia sa-si piarda mandatul si asa le trebuie”, a adaugat Iohannis.

De asemenea, intrebat daca exista alesi locali care au optat pentru PNL, Iohannis a raspuns negativ.

OUG 55 care permite migratia alesilor locali nu a intrunit numarul necesar de voturi la sesiunea de vot final a Camerei Deputatilor, in situatia in care la sedinta au participat premierul VICTOR PONTA, vicepremierul LIVIU DRAGNEA, initiatorul ordonantei, cea mai mare parte a ministrilor care sunt si deputati, iar sedinta a fost prezidata de social-democratul VIOREL HREBENCIUC.