KLAUS IOHANNIS: Nu am fost NICIODATA la Grivco, nici acum NU STIU unde este

Presedintele liberal KLAUS IOHANNIS a declarat, luni seara, la postul B1 TV, ca nu a fost NICIODATA la Grivco, vorbind in contextul in care prezenta sa la sediul firmei lui DAN VOICULESCU a fost invocata atat de presedintele TRAIAN BASESCU in 2009, dar si in prezent de fostul ministru al Economiei, CODRUT SERES.

”Povestea cu Grivco a fost adusa atunci in discutie de presedintele TRAIAN BASESCU pentru a-si motiva un gest politic. Povestea cu Grivco se reia acum in mod interesant. Nu am fost NICIODATA la Grivco, nici acum NU STIU unde e, dar nici nu ma intereseaza, cum nici nu m-au interesat daca au avut loc astfel de intalniri de taina”, a declarat Iohannis.

In direct la emisiune a intrat si CODRUT SERES, care a povestit despre intalnirea pe care a avut-o cu Iohannis la Grivco.”In perioada 2009, in perioada cand se faceau nominalizarile pentru functiile de prim-ministru, atunci cred ca domnul CRIN ANTONESCU a avut loc o discutie chiar la Sibiu cu domnul Iohannis. Dupa care, cei doi au discutat cu domnul Voiculescu si a avut loc acea intalnire. Eu m-am intalnit cu domnul Iohannis cand a intrat la Grivco, pe hol”, a spus Seres.

”Nu stiu despre cine vorbiti, nici nu stiti cu cine ati negociat. Spuneti o minciuna”, a replicat prezidentiabilul ACL.

Citeste si: IOHANNIS, despre propunerea Elenei Udrea de a-i sustine candidatura la prezidentiale: Alte bancuri?

Iohannis a afirmat ca poate au existat intalniri la Grivco, dar el nu stie de ele si nu a participat la ele. Iohannis a explicat faptul ca a si evitat, atunci cand a primit propunerea de a fi premier tehnocrat, sa aiba alte intalniri decat cele de la Parlament.

“Eu asa singur, cautand un birou la Grivco, va puteti imagina asa ceva?”, a spus KLAUS IOHANNIS.

Intrebat daca a avut intalniri cu DAN VOICULESCU, acesta a raspuns afirmativ, dar a spus ca nu au discutat pe teme politice. ”Cu siguranta ca ne-am intersectat si in USL si inainte de USL, insa nu a existat niciodata o negociere pentru ceva, nici pentru o tema sibiana si nici pentru tema primului ministru. Nu a existat niciodata o discutie intre mine si DAN VOICULESCU, doar noi, pe o tema politica”.

Citeste si: IOHANNIS: Abia astept sa-l intalnesc pe VICTOR PONTA fata in fata la TV

Iohannis a mai aratat ca nu a vrut devina prim-ministru pentru o perioada nedeterminata. “Eu am spus ca sunt dispus sa fac acest lucru pentru o tranzitie, pentru a ajunge la niste alegeri corecte. Solicitarile mele au fost destul de dificil de acceptat pentru liderii politici. Am spus ca vin prim-ministru technocrat, dar nu accept sa-mi numiti voi ministri, va rog sa-mi propuneti dumneavoastra doua-trei nume pentru fiecare portofoliu si eu aleg cine sunt ministri. Deci nici vorba ca eu vin acolo de fatada si imi sunt bagati ministri in plic in buzunar. CRIN ANTONESCU m-a sunat si m-a intrebat daca sunt dispus sa vin sa discut pentru postul de premier, si am spus «da». Nu a existat niciun Voiculescu, Iliescu sau alte persoane”, a spus Iohannis.