KLAUS IOHANNIS nu da doi bani pe REUNIUNEA CRUCIALA a PPE de ASTAZI

Romania nu va fi reprezentata de nimeni la reuniunea Partidului Popular European (PPE) care are loc marti, inaintea summit-ului Consiliului European, primul dupa Brexit, pentru ca presedintele Klaus Iohannis nu a dorit sa raspunda invitatiei primite, informeaza Ziare.com.

PPE este cea mai influenta familie politica la nivel european, reunind 75 de partide si peste 14 sefi de state si de guvern, printre care se numara si presedintele Klaus Iohannis. De asemenea, tot din PPE fac parte presedintele Consiliului European, Donald Tusk, presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dar si cancelarul german Angela Merkel.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS PARTICIPA MARTI SI MIERCURI LA CONSILIUL EUROPEAN DE VARA

In mod inexplicabil, presedintele Romaniei nu participa la reuniunea programata pentru ora locala 13:00 (14:00 ora Romaniei), reuniune extrem de importanta in contextul referendumului de iesire a Marii Britanii din UE. Klaus Iohannis s-a rezumat la a transmite, luni, un comunicat de presa in care prezinta pozitia Romaniei dupa Brexit, mai noteaza jurnalistii de la Ziare.

Conform agendei presedintelui, Klaus Iohannis are in program astazi doar participarea la Consiliul European, care va incepe la 17:00 ora Romaniei. Cu toate ca este prezentat pe site-ul PPE ca unul dintre liderii familiei politice, Klaus Iohannis nu figureaza pe lista de participanti la reuniunea de astazi, lista pe care apar insa, printre altii, Mariano Rajoy (premierul Spaniei), Viktor Orban (premierul Ungariei) sau Boyko Borissov (premierul Bulgariei). Un alt absent este presedintele Ciprului, Nicos Anastasiades.

Sursa foto: realitatea