KLAUS IOHANNIS: Nu detin INFORMATII despre INCHISORI ILEGALE ale CIA in Romania

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat intr-un interviu pentru postul public de televiziune german ARD ca nu are INFORMATII despre existenta unor INCHISORI ILEGALE ale CIA in Romania.

“Ca presedinte al Romaniei pot sa va spun ca nu detin informatii care sa ateste faptul ca pe teritoriul Romaniei ar fi existat inchisori ilegale ale CIA. Stiu, de asemenea, ca Procuratura Generala a Romaniei cerceteaza aceste lucruri, nu a fost dat inca un verdict. Iar in urma cu cativa ani a existat o ancheta a Senatului, iar rezultatul a fost negativ”, a declarat presedintele KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: VIDEO IOHANNIS, interviu pentru ARD: LUPTA ANTICORUPTIE ESTE O PRIORITATE. VOI ATACA la CCR modificarile facute la CODUL PENAL

Presedintele a mai precizat ca ION ILIESCU a folosit o exprimare neclara si ca se referea la faptul ca si-a dat acordul pentru un birou al CIA, nu o inchisoare.

Citeste si: IOHANNIS ATACA LA CCR MODIFICARILE DIN CODUL PENAL

“A fost un mod exprimare gresit. M-am interesat dupa aceea (…) El (Iliescu, nr) a spus ca si-a dat acordul pentru un birou CIA. El exista si astazi si este un birou mic al CIA, unde cei de la CIA si din serviciile noastre se intalnesc, colaboreaza. Nu este vorba de o inchisoare a CIA, e mai degraba un centru de cooperare, deci complet diferit de ceea ce au inteles unii. E pacat ca exprimarea a fost cumva neclara si s-a ajuns la aceasta concluzie”, a afirmat presedintele.

Sursa foto: dcnews.ro