KLAUS IOHANNIS: NU este obligatoriu sa regandim FUNDAMENTAL rolul fiecarei PUTERI IN STAT

Liderul PNL, KLAUS IOHANNIS, a afirmat, intrebat daca ar sustine ideea unei republici parlamentare, ca NU este obligatoriu sa fie regandit FUNDAMENTAL rolul fiecarei puteri in stat asa cum este ea definita in Constitutie.

”Eu cred ca NU este obligatoriu sa regandim FUNDAMENTAL rolul fiecarei puteri in stat asa cum este ea definita in Constitutie. Este un model pe care il avem acum care se potriveste cu Romania. Problema este cu totul alta. Trebuie sa avem grija ca separatia puterilor in stat sa fie realitate nu deziderat, sa avem presedinte care intelege ca nu este rolul lui sa conduca efectiv Guvernul, ci sa aiba viziuni si sa creeze un spatiu de concretizare a viziunilor. Trebuie sa avem un Guvern care intelege ca rolul lui nu este de a face legi, ci de a guverna tara si nu de la televizor. Si trebuie sa avem un Parlament care intelege ca trebuie sa faca legi bune, legi clare, ca sa permita functionarea statului. Acestea sunt problemele”, a spus Iohannis.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: CRIN ANTONESCU are inca nevoie de un timp de DIGERARE, eu mizez pe SPRIJINUL lui

El a adaugat ca este nevoie de anumite modificari in Constitutie, insa nu acestea sunt problemele fundamentale, ci ele tin de separarea puterilor in stat.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Ultima INTALNIRE POLITICA avuta cu TRAIAN BASESCU a fost in 2008

”Separarea puterilor in stat trebuie sa fie garantata de cineva, iar acel cineva trebuie sa fie presedintele”, a mai spus Klaus Iohannis.