KLAUS IOHANNIS: Nu este suficient sa atragem investitorii straini, trebuie sa-i facem sa si ramana

Autoritatile romane trebuie nu doar sa faca eforturi pentru atragerea de investitii straine, ci si sa actioneze in plan legislativ pentru a-i determina pe investitori sa ramana, a afirmat candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, miercuri, la Curtea de Arges.

“Astazi am avut ocazia sa vizitez doua unitati de productie si voi merge la cel putin inca una. Sunt lucruri foarte bune pe care le-am vazut, de exemplu cele doua unitati ofera locuri de munca bune, care se incadreaza in ceea ce am propus eu, Romania lucrului bine facut. (…) Ii felicit pe cei care au convins investitorii sa vina, important este, insa, sa intelegem ca nu ajunge doar sa-i convingem pe investitori sa vina, trebuie sa luam si toate masurile care se impun ca sa si ramana”, a declarat Iohannis, in cadrul unei intalniri cu oameni de afaceri.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS la RFI: Sunt dispus sa discut cu PONTA despre orice tema relevanta pentru ROMANIA 

In opinia sa, una dintre prioritati pentru pastrarea investitorilor in tara este o infrastructura de transport care sa raspunda nevoilor acestora, iar cea de a doua este legata de nivelul impozitelor si taxelor, care trebuie sa asigure competitivitatea Romaniei.

“Romania trebuie sa fie competitiva, iar daca vrei sa atragi investitori, trebuie sa ai reguli putine, clare si pe termen lung. Este simplu de tot, transparenta, predictibilitate, sustenabilitate. Acestea sunt lucrurile pe care mi le spun investitorii de mult, dar noi avem un guvern care a inteles ca trebuie sa astupe gaurile din buget introducand o noua acciza, introducand un nou impozit. Asa, problemele nu se rezolva, doar se agraveaza si riscam sa plece investitorii de la noi”, a spus liderul liberal.

CITESTE SI: IOHANNIS: Sunt ingrijorat, aud lucruri care nu sunt normale. Premierul nu are buget, pentru el legea este optionala? 

Klaus Iohannis a vizitat miercuri fabricile din Curtea de Arges ale companiilor germane Steinel si Dr. Oetker, apoi a purtat discutii cu oamenii de afaceri din din zona de nord a judetului Arges. Programul candidatului ACL mai include o vizita la Automobile Dacia, precum si la o societate comerciala din municipiul Pitesti.

Sursa foto: adevarul.ro