KLAUS IOHANNIS nu pierde vremea: Noul presedinte s-a intalnit cu ambasadorul Frantei

KLAUS IOHANNIS, presedintele ales al Romaniei conform rezultatului alegerilor prezidentiale de duminica trecuta, s-a intalnit miercuri, la sediul fostei Aliante Crestin Liberale (ACL) din Kiseleff, cu ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul.

KLAUS IOHANNIS i-a solicitat, marti, presedintelui inca in exercitiu Traian Basescu sa recheme de la post pe toti ambasadorii Romaniei din tarile unde romanii din Diaspora au fost umiliti la vot in cele doua duminici ale alegerilor prezidentiale din luna noiembrie.

CITESTE SI: IOHANNIS nu iarta: BASESCU sa recheme de la post pe ambasadorii si consulii tarilor cu probleme la VOT 

Pentru a grabi lucrurile, Iohannis a decis sa se intalneasca personal cu ambasadorul Frantei la Bucuresti pentru a discuta anumite amanunte legate de ceea ce s-a intamplat la Paris atat in data de 2 noiembrie, cat si in 16 noiembrie.

“Cineva trebuie sa suporte consecintele votului catastrofal din Diaspora. Guvernul trebuie sa ii traga la raspundere pe cei vinovati de ceea ce s-a intamplat in Diaspora. Este bine ca au reusit sa voteze aproape 400 de mii de romani, dar este ingrijorator cati au ramas pe afara. Ii solicit lui Traian Basescu sa ii recheme de la post pe ambasadorii din tarile unde romanii au fost umiliti. Nu pot accepta sa existe situatii in care cetatenii romani, compatrioti de-ai mei, sa fie tratati cu gaze lacrimogene”, a declarat luni Klaus Iohannis.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Parlamentul sa pice LEGEA AMNISTIEI. Invit Guvernul sa vina in Parlament cu bugetul pe 2015. UPDATE 

In alta ordine de idei, Francois Saint Paul i-a inmanat o scrisoare de felicitari lui Klaus Iohannis, dar si o invitatie oficiala de a vizita Franta in perioada urmatoare.

Sursa foto: realitatea.net