KLAUS IOHANNIS: Nu s-a mai intamplat pana acum sa inceapa clasa intai fara MANUALE

Presedintele PNL, KLAUS IOHANNIS, a declarat sambata ca pana in acest an nu s-a mai intamplat sa inceapa cursurile de clasa intai fara MANUALE.

“Va intreb daca vreodata a existat clasa intai fara MANUALE? Uite, acum exista. Va intreb daca vi se pare o solutie buna daca din toti tinerii care termina clasa a douasprezecea si doar jumatate trec BACALAUREATUL, iar jumatate nu. Ce fel de sistem de educatie este asta care isi permite sa trimita o jumatate de generatie nici nu stim unde, nici macar guvernantii nu si-au pus problema unde ar merge acei tineri care din varii motive nu au reusit sa treaca bacul. Pentru toate problemele din educatie, din sanatate, presedintele poate sa-i faca pe specialisti sa gaseasca solutia, dar in practica trebuie sa o puna Guvernul. Din acest motiv eu imi doresc un Guvern de dreapta si un presedinte de dreapta pentru cel putin zece ani in Romania”, a spus Iohannis la scoala de vara a tineretului ACL care se desfasoara in acest weekend la Eforie Nord.

Citeste si: Iohannis catre Ponta: Elevii din clasele I si II nu au MANUALE, in ziua cand va lansati CANDIDATURA

El a adaugat ca vrea sa schimbe felul cum se face politica in Romania.

Citeste si: ACL solicita DEMISIA ministrului Educatiei

“Vreau politica din Romania cu mai putina galagie si mai multa aplecare asupra problemelor, mai putin spectacol steril si mai multe solutii la problemele romanilor”, a precizat presedintele liberal, potrivit Agerpres.