KLAUS IOHANNIS: Nu vad NICIUN ROST acum intr-o noua SUSPENDARE a presedintelui

Presedintele PNL si candidatul ACL la alegerile prezidentiale, KLAUS IOHANNIS, a declarat luni seara la postul B1 TV ca nu vede NICIUN ROST intr-o noua SUSPENDARE a presedintelui Basescu.

“Nu as mai sustine acum suspendarea presedintelui, nu vad niciun rost intr-un astfel de demers acum decat daca candidatul VICTOR PONTA vrea sa-si creeze un avantaj care se datoreaza faptului ca este prim-ministrul Romaniei”, a spus Iohannis.

Acesta a mai precizat ca ultima intalnire la care a discutat politica cu Traian Basescu a fost in 2008. “N-am fost niciodata la Vila Lac 3. Ultima intalnire in care am vorbit politica a fost in 2008, pana la urma ne-am mai intalnit o data la biserica, adica am fost amandoi in aceeasi biserica, la Catedrala de la Sibiu in 2011, cred, si ne-am dat doar buna ziua (…) N-au mai fost intalniri. Relatia noastra s-a racit la sfarsitul anului 2007 si de atunci a continuat in acelasi fel, s-a transformat intr-o non-relatie. Pur si simplu nu avem nicio problema senzationala unul cu celalalt, dar nici n-am mai discutat impreuna”, a spus Iohannis.

Acesta si-a exprimat convingerea ca, in cazul in care va ajunge in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, va fi votat de Traian Basescu. „Eu sunt convins ca va face lucrul cel mai bun si ma voteaza. Vom vedea daca va sustine acest lucru public, eu cred ca da”, a spus Iohannis.

Presedintele PNL a mai aratat ca nu a avut intalniri nici cu Monica Macovei si nici cu Elena Udrea si ca nici nu intentioneaza sa aiba. De asemenea, el a afirmat ca nu va incerca sa atraga Partidul Miscarea Populara in Alianta Crestin-Democrata, iar in eventualiatatea in care va ajunge in turul al doilea al alegerilor prezidentiale nu va negocia cu formatiunea Elenei Udrea. “Nu vad nevoia unor astfel de negocieri fiindca aici se face o confuzie. Nu partidele voteaza presedintele, oamenii voteaza, sunt alegeri uninominale, este chintesenta unei alegeri uninominale, prezidentialele. In primul tur, lumea voteaza probabil si dupa simpatii politice. Cei cu PNL-ul probabil vor vota cu mine, cei cu PSD-ul probabil cu cine va fi candidatul din partea PSD-ului, dar in turul doi este extrem de simplu, sunt doi oameni, si atunci alegatorul trebuie sa voteze, ori cu Iohannis, ori cu celalalt. Si atunci, studiile sociologice au aratat ca conteaza relativ putin ce spun sefii de partid”, a spus Iohannis.

In ceea ce priveste Ordonanta de Urgenta prin care primarii ar urma sa aiba posibilitatea de a-si schimba partidul fara sa-si piarda mandatul, Iohannis a declarat ca opozitia va folosi toate parghiile pe care le are la indemana pentru a o opri. “Ar fi un atac la esenta autonomiei locale, la esenta pluripartidismului in Romania. Vom folosi tot ce este la indemana noastra. Vom vedea care vor fi parghiile cele mai potrivite pentru astfel de situatii. Pentru ultima Ordonanta de Urgenta care, dupa parerea mea si partidului meu, a constituit un atac la stabilitatea in materie de alegeri, am reusit, am contestat la Curtea de Apel Bucuresti, care a exceptat exceptia de neconstitutionalitate si a trimis speta la Curtea Constiutionala. Ce vom face exact daca se aproba aceasta Ordonata de Urgenta vom vedea atunci impreuna cu juristii si cu colegii. Oricum, eu avertizez public: aceasta ordonata ar fi o grava eroare si ar fi un atac la sistemul politic din Romania. Victor Ponta va pierde sigur alegerile pentru ca romanii nu vor inghiti asa ceva”, a spus Iohannis, care a mai adaugat ca ar fi posibila si o boicotare a alegerilor.